avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate un părinte să-și oblige copilul căruia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate un părinte să-și oblige copilul căruia îi plătește pensie de întreținere să vină s-o ia de la el, în numerar? Vrea acest lucru ca să-l vadă măcar o dată pe lună

Buna ziua
Cum poate un parinte, al carui copil este student si salariat dar nu vine sa il vada niciodata, sa plateasca pensia alimentara copilului, personal, in mana, cash, nu prin mijloace electronice (transfer bancar in cont) si astfel platindu i personal pensia sa poata sa isi vada copilul macar atunci cand acesta ar veni sa incaseze banii o data pe luna
este o problema de viata si de moarte pentru respectivul parinte sa isi vada copilul :(

Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 13 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cum se piate burzuluit sau ridica tonul in scris?
De de as induce in eroare ? Ce interes as avea?
Nu am citit HJ
NU SE DORESTE SISTAREA PENSIEI CI SCHIMBAREA MODALITATII DE PLATA, CASH IN LOC DE TRANSFER BANCAR ON LINE asta nu înțelege ana Panaite și nici moderatorul
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
vrea sa schimbe ceva, trebuie sa treaca pe la judecatorie, asta nu intelegeti dvs.
Interesati-va intai si vedeti cum a ajuns angajatorul sa vireze banii, v-am mai intrebat de cand e acea hotarare.
Nu stiti sa raspundeti, nu ati citit hotararea.. reveniti cand aveti informatii.
sa folositi exclusiv majuscule, inseamna a tipa in scris..
corect, pe un forum specializat, ne asteptam la postari de specialitate nu, asa, generalitati , deci revin cu aceste detalii juridice: "obliga parata la pensie de intretinere in favoarea minorului de n lei lunar incepand cu data prezentei z-l-2015 si pana la majoratul minorului ori intervenirea altei cauze de modificare sau incetare a obligatiei de intretinere".

va multumesc pentru informatii

Ultima modificare: Marți, 20 August 2019
wazz, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuie sa intelegeti ca sunteti pe un forum, iar mesajele de ce fel or fi ele, nu reprezinta consultatii juridice.
Iar referitor la hotarare.. am pierdut vremea toti degeaba.. minorul nu e major si viceversa.
Angajatorul nu are de ce sa ii retina din salariu cat nu exista o hotarare din vremea majoratului si chiar daca ar exista, nu are de ce retine angajatorul, daca parintele plateste de buna voie..
minorul a devenit major, este major de doi ani, la ora actuala este student "in tranzitie " :) si in acelasi timp angajat(la o firma privata)
nu am pretentia de a beneficia de o consultatie juridica, daca imi permiteam nu eram pe acest forum unde caut opinii ale celor care s au confruntat cu situatii similare
repet: copilul s a mutat la tata cand era minor iar ca efect a fost emisa o hot jud ce prevede plata pensiei alimentare pana la majorat sau pana la varsta de 26 ani daca studiaza dar acest copil nu vrea sa isi vada mama din comoditate nu pentru ca mama ar fi denaturata si atunci am incercat sa aflam cum putem sa facem in asa fel incat parintele sa plateasca direct copilului pensia alimentara numerar si astfel sa existe un motiv pentru care copilul sa isi vada mama BANII
adica pensia alimentara sa nu mai fie retinuta de angajator din salariul parintelui si virata in contul copilului major, angajat, si, speram noi, din nou student in toamna deoarece a renuntat la facultate si nu se tine de carte, si multe altele care v ar face sa pierdeti timpul degeaba citindu le pe acest forum (f urat ca nu ati pastrat postarea mea in forma corectata asa cum v am solicitat, gi-jane2 )
Ultima modificare: Marți, 20 August 2019
wazz, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil elena13 elena13 Buna ziua.Sunt divortata si copilul meu implineste luna asta 18 ani.Deja pensia de intretinere a venit redusa in aceasta luna.Baiatul este in clasa a xii.Ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita in cazul obligatiilor de intretinere IonUngheanu IonUngheanu Se mai datoreaza obligatie de intretinere in cazul copilului major, pentru perioada cuprinsa intre data terminarii studiilor liceale si data inceperii ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiv evrika38 evrika38 Am un fiu de 21 de ani.Pana la 18 ani tatal lui a platit o pensie de intretinere insa la un moment dat acesta a introdus actiune pentru diminuarea cuantumului ... (vezi toată discuția)