avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul meu, cu care sunt în divorț, are program de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul meu, cu care sunt în divorț, are program de legături personale cu minorul (7 luni) câte o oră în două zile din săptămână. Pot să-mi schimb domiciliul în alt județ în timpul procesului dacă nu i se îngrădește dreptul la vizită?

Buna ziua, sunt in proces de divort fiind separata de sotul meu din luna noiembrie 2018. Sotul a obtinut prin ordonanta presedintiala drept la legaturi personale cu fiul nostru in varsta de 7 luni, in fiecare zi de marti si joi a saptamanii, cate o ora, la domiciliul meu (desi timp de 5 luni nu a fost interesat de minor, nu l-a vizitat). As putea sa-mi schimb domiciliul intr-un alt judet (intr-un imobil proprietate a parintilor mei) in timpul procesului de divort daca nu i se ingradeste dreptul la vizita? Ce demersuri ar trebui sa fac?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 23:45, 18 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici prin ordonanța presedintiala nu a cerut program de weekend, nici de vacanță. Doar o oră în fiecare marți si joi a săptămânii. Același program si în procesul de divorț. Sper sa nu mai poată modifica nimic, pentru că a schimbat o data, din fiecare miercuri a săptămânii, în marți si joi, tocmai in zilele de terapie ale baietelului, acesta fiind diagnosticat cu tulburare de coordonare centrală. Nu vrea sa aiba de a face cu ,,un copil handicapat,, dupa cum s-a exprimat. Nu îl atinge si nu ii tresare nici un mușchi pe fata cand il vede. Vizitele sun doar în scopul de a ma sicana si de ,,a avea intimitate,, cu mine. Tocmai de aceea am intrebat ce implicatii negative ar avea mutarea în timpul procesului si daca m-ar afecta în mod legal cu ceva. Nu as dori nicidecum ca instanta sa considere că am adus atingere drepturilor tatălui, sau ca il sicanez în vreun fel.
Intotdeauna cu ocazia divortului salariul devine minim iar iubire fata de copil maxima, hahha
Ce vacanta dna av la 7 luni?
Nu asteptati doamna sa faca el primul pas, Plecati dati-i datele de contact si cu salariu minim pe economie nu poate face des 400 km.
Multumesc tuturor pentru sfaturi. Din pacate este exact asa cum spuneti, salar minim, dragoste maxima, in plus posesor de bmw si haine de firma. Sper ca până la urmă să avem impreuna cu fiul meu, macar liniște.
Daca linistea pe care o doriti o veti lasa la bunul lui plac, nu o veti avea. Daca hotararti de la bun inceput sa taiati raul de la radacina si sa nu dati un pas inapoi, indiferent de amenintarile ce vor urma, o veti avea. Depinde exclusiv de dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă aveți o relație buna cu fostul soț doar copilul va avea de beneficiat. Da, puteți tăia "Raul" de la rădăcină cum spune doamna Proastasatului însă nu asa face o mama. Pentru ea e copilul pe primul loc.
Omul nu are cum sa fie atât de rău în totalitate. Ați fost împreună, v-ați îndrăgostit de el, ați făcut un copil. Nu e o bruta. Evident nu e cea mai buna alegere însă aici ați zugrăvit un monstru.
E normal sa vedeți lucrurile asa în acest moment însă ele se vor așeza.
Puteți sa va mutați cu copilul dacă acest lucru e în interesul lui și dacă în ordonanță nu e menționată adresa exacta. Uneori instantele mai fac asa ceva.
Partea cu plecatul e cu dus și întors. Posibil ca datorita faptului ca e distanta atât de mare instanta sa ii acorde program cu preluare mult mai repede. Sau mai rar dar mai mult. Cam cât de bine v-ați simți ca peste 6 luni sa poată lua copilul câte o săptămână?
As zice în cadrul procesului de divorț sa nu va axați sa demonstrați dezinteresul lui pentru ca nu contează în fata instantei ci nevoile copilului. Cereți pensia în natura, sa suporte jumătate din costul terapiilor cu copilul și tot asa. Cat se judeca procesul trimiteți mailuri cu copie după chitanțe, sunați sa va cumpere pampersi, sunati-l la 2 noaptea când are copilul febra și e nevoie de Nurofen. În felul acesta câștigați 2 lucruri, arătați instantei ca sunteți o mama care implica tatăl în creșterea copilului și 2 dezinteresul lui. Asta e secretul, întindeți latul sa se prindă singur și nu o sa aveți probleme.
Încercați sa filmați sau sa înregistrați vizitele la dumneavoastră ca să aveți părțile în care vorbește urat de copil.
Dacă încearcă sa va șicanezr atunci vorbiți cu o vecina sau bona sa vina sa stea cu ei când vine la copil, sa nu mai aveți deloc contact cu el

Alte discuții în legătură

Divortata, cu un copil, vreau sa plec din tara definitiv impreuna cu fiul meu krisss27 krisss27 sunt divortata de 4 ani, am un copil de 7 ani si vreau sa plec din tara definitiv impreuna cu fiul meu. am custodia copilului dar el are drept de vizita. ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizitare madalinasia madalinasia Am o intrebare legata de dreptul pe care il poate avea tatal de a vedea copilul. Cat de rare se pot stabili aceste vizite avand in vedere ca: - acum copilul ... (vezi toată discuția)
Vrem să divorțăm la notar dar nu ne înțelegem asupra programului copilului (o săptămână la tata, una la mama). cum se poate stabili un program de vizită cu stabilitate pentru copil? adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, va rog sa m-a ajutați cu o lămurire la următoarele întrebări. Urmează sa divortez iar decizia comuna este sa facem acest lucru la notar. ... (vezi toată discuția)