avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul meu, cu care sunt în divorț, are program de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul meu, cu care sunt în divorț, are program de legături personale cu minorul (7 luni) câte o oră în două zile din săptămână. Pot să-mi schimb domiciliul în alt județ în timpul procesului dacă nu i se îngrădește dreptul la vizită?

Buna ziua, sunt in proces de divort fiind separata de sotul meu din luna noiembrie 2018. Sotul a obtinut prin ordonanta presedintiala drept la legaturi personale cu fiul nostru in varsta de 7 luni, in fiecare zi de marti si joi a saptamanii, cate o ora, la domiciliul meu (desi timp de 5 luni nu a fost interesat de minor, nu l-a vizitat). As putea sa-mi schimb domiciliul intr-un alt judet (intr-un imobil proprietate a parintilor mei) in timpul procesului de divort daca nu i se ingradeste dreptul la vizita? Ce demersuri ar trebui sa fac?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 23:45, 18 August 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn/doamna! Evident ca ma intereseaza fiul meu si ca el este pe primul loc, tocmai de aceea am păstrat sarcina deși mi-a pretins sa avortez de nenumarate ori, deși mi-a transmis în scris de n ori ca sa-l cresc impreuna cu familia mea, ca pe el nu-l intereseaza până la 18 ani ce fac cu fiul meu, sa nu mai zicem ca dupa momentul cand am refuzat sa fac amniocenteza si cordocenteza in timpul sarcinii, mi-a spus ca el ,,nu creste un copil handicapat,, Si din pacate, tatal este rău în totalitate, chiar dacă eu nu m-am gândit la epitetul monstru, tocmai de aceea, in plin proces de divort am incercat de nenumarate ori sa am o relatie civilizata cu acesta, dar fără rezultat. Inclusiv i-am avansat o propunere de a stinge acest conflict în mod amiabil, de a nu ne spală rufele murdare în public, fara nici un rezultat. Interesul lui major este sa ajunga iar în domiciliul conjugal, ceea ce eu exclud. Nici o persoană normală nu ar mai de acord cu asa ceva in opinia mea. Si da, m-am îndrăgostit, am suferit la despărțire, dar mi-a trecut. Dupa o căsnicie amara de fix 4 luni, în care se pare ca a realizat ca trebuie sa muncească și nu poate trăi ca un parazit pe spatele meu si a părinților mei, abuzandu-ma fizic si psihic, consumînd alcool la nesfârșit si cu relatii extraconjugale recunoscute. A disimulat perfect toata perioada dinainte de casatorie. Si revenind la situația actuală, dacă dumneavoastră vi se pare ca un părinte responsabil așează caruciorul cu un bebeluș de 7 luni neîmplinite lângă cușca cîinelui, în timp ce doarme, doar pentru a se trezi, si acesta nu se trezește speriat, în asa fel încât mai plânge (urlând până când vomita) două zile la fiecare mic zgomot pe care îl aude, atunci inseamna ca nu e monstru sau brută asa cum ati menționat, ci un părinte extrem de interesat de fiul lui. Sau scutura caruciorul in asa fel incat baietelul sa planga, si plange credeti-ma in asa fel incat ramane fara aer, pentru ca eu sa ma duc si sa-l iau in brate si sa-l linistesc iar el sa ma pipaie. Mai nou, dupa 8 vizite, plange deja cand il vede, iar eu plang de durere. O fi vorba de alienare parentala la varsta aceasta? Sicanele pe care mi le face mie, deși le suport greu, le suport tocmai in interesul fiului meu. Deși poate că nu ar trebui deoarece interesul unui copil nu este sa trăiască alături de un părinte care în permanență e stresat si tracasat de ce s-ar putea întâmpla următoare a data cand părintele nerezident vine în vizită. Si asta se intampla de două ori, în fiecare săptămână. Am apelat mai nou la o ruda care ii supravegeaza, si da, mi-a confirmat ca il strange de degetele de la picioruse, ca sa-l trezeasca. Pentru ca doarme de la ora 17 in general, pentru că nu are un program fix, ca doar nu e masina, e un pui de om, cu zile si zile. S-au terminat scandalurile si strigătele, dar situatia tensionată a rămas. Apropo, matusii mele care ii supravegheaza in timpul vizitei i-a depus sesizare la politie ca i-a restrictionat accesul la ,,minor,,, asta dupa ce a bruscat-o cand a vrut sa-mi ia fiul in brate si sa-l linisteasca sa nu mai planga. Si acum, nu este de acord să divorteze amiabil decât dacă ,,ma duc cu fiul meu si cu el impreuna în parc în timpul orei de vizită,,??? Asta ii este cerinta. Si sincer, nu mai am nevoie de psiholog acum, desi am avut si l-am vizitat saptamanal timp de 9 luni, pana cand in sfarsit am inteles ca nu am nici o vina in destramarea acestei casnicii, ca aveam două opțiuni, aceea de a trăi la nesfârșit în starea aceea, fara sa fac nimic, sau sa iau o decizie, pe care de altfel am si luat-o. Si atunci, la acel moment nu am luat-o pentru mine, ci pentru fiul meu, pentru ca nu-mi doream si nu-mi doresc ca el sa creasca si sa-si imite tatăl în tot ceea ce vede, pana cand i s-ar părea normal sa bea, sa jigneasca, sa vorbeasca urat si fara nici cel mai mic respect la adresa mea si a tuturor. As vrea sa creasca si sa fie Om. În primul rând.
Dar, probabil ca mesajele pe care le am sunt sau nu suficiente pentru a demonstra ceea ce susțin. Nu am cautat niciodata sa am dovezi pentru ceva anume din viata mea, si in consecinta nici nu le am. Mesajele au ramas din pura intamplare. In fața instanței se pare ca nu au valoare si tatăl este un mic Dumnezeu numai cu drepturi, dar fara obligatii. Nici aceea elementara de a avea un comportament civilizat fata de aproapele lui. Si nu mai astept acum ca instanta sa ,,judece,, iertati-mi dezamăgirea, pentru că am convingerea că o domnișoară de 25 ani, care încă nu are familie sau copii, nu poate intelege. Nici eu nu as fi inteles si am inceput sa fac asta doar dupa ce a venit pe lume fiul meu. Asta, dupa ce o domnișoară în care mi-am pus speranta ca macar va citi actele din dosarul meu, a început sedinta de judecată cu ,,dati-mi un motiv sa nu primească drept de vizită tatăl,,. Iertati-mi dezamăgirea, dar asta se numeste realitate. Cea în care trăiesc eu și familia mea, care suferă alături de mine. Si situația nu poate continua la nesfârșit, de aceea incerc sa gasesc soluții, chiar dacă privite din afara, nu par tocmai ok. Si da, as ,,muri,, de grija daca ar trebui să îl ducă undeva fara sa fie supravegheat, pentru că nu ii pasa deloc de el. Se vede si se simte.
Va multumesc pentru intervenție, nu spun ca nu am citit si nu am aprofundat sfaturile Dumneavoastra, dar am obosit sa duc o luptă la care nu-i vad finalitatea. Si in permanență sa fiu perdantul.
Poate ca de aceea as dori sa inteleg exact care va fi reacția instanței si ce riscuri imi asum cu schimbarea de domiciliu.
Buna ziua,

Si eu am vrut sa ma mut in alt judet asa ca stiu despre ce este vb deoarece am vb cu 3 avocati. Puteti sa va mutati oricand, doar sa notificati tatal. Apoi deschideti actiunea de pensie alimentara si de domiciliul minorului unde va mutati, nu unde stati acum. Apoi filmati cand fostul sot e beat si cand face rau copilului. Daca are probleme cu alcoolul si abuzeaza copilul il puteti decadea din drepturile parintesti usor.

Daca mai aveti nevoie de ajutor imi puteti scrie in privat.
Ultima modificare: Duminică, 18 August 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Poate ca de aceea as dori sa inteleg exact care va fi reacția instanței si ce riscuri imi asum cu schimbarea de domiciliu.

Pai exact asta am încercat sa va arat, care va fi reacția instantei.
Puteți sa va mutați oricând însă, pe viitor riscul cel mare este ca tatăl sa primească dreptul de a lua la domiciliu copilul mult mai repede. Lunile de acum trec repede și cred ca va doriți o soluție spre binele copilului nu doar temporara ci pe o perioada mai mare de timp. Din cauza asta, va convin sau nu cuvintele mele încerc sa va fac sa vedeți întreaga imagine.
În primul rand va sfătuiesc cu toată preocuparea sa schimbați psihologul la care ați fost. Va felicit și va admir pentru decizia de a merge la unul, ați fost foarte curajoasa și înțeleaptă însă acesta ar fi trebuit sa se axeze mai mult nu pe motivele emoționale ale divorțului ci pe motivele pentru care dumneavoastră nu ați recunoscut semnele unui comportament disfuncțional înainte de căsătorie. Nu exista ca omul a disimulat foarte bine. Au fost lucruri pe care nu le-ați văzut sau ați ales conștientă sa le ignorați.
În al doilea rand, este cuvântul dumneavoastră împotriva cuvântului lui. Sunt din nefericire și mame care mint pentru a se răzbuna pe fostul soț, psihopate ca și fostul dumneavoastră partener. E trist însă ele exista și judecătorii se lovesc și de aceste situații. Gândiți-vă dosarul astfel încât sa nu existe nici un dubiu asupra situației. Prezentați doar fapte pe care le puteți susține prin probe.
Va înțeleg perfect ca nu va imaginați ca puteți sau ca ar fi nevoie sa trăiți viata asa însă iată ca e cazul.
Încercați pe viitor sa puneți camere în casa ca să filmați interacțiunea cu dumneavoastră și copilul. Dacă încearcă sa va pipăie sau zguduie căruciorul copilului cereți imediat ordin de protecție.
O sa va acuze ca încercati sa îl îndepărtați de copil. Având asta în minte v-am sfătuit sa ii dați mesaje și mailuri sa îl chemați în ajutor sau cu lucruri pentru copil. Asta va cântări greu în fata instantei.
De regula, câștiga părintele care arata ca interesul lui e copilul nu circul cu celalalt părinte. Lăsați doar pe el sa acuze și sa facă scandal.
Mutarea domiciliului, puteți sa o faceți însă cel mai probabil nu o sa va ajute în instanta pe termen lung. Pentru ca va părea o foarte mare coincidenta faptul ca imediat ce tatăl a primit drept de vizita dumneavoastră ați realizat ca va e mai bine în alta parte. Iar instantele lărgesc programul de legături personale în acest caz. Din nou, nu e ceva ce va doriți. Dar, tot atât de adevărat este ca sunt mari șanse ca tatăl descurajat ce distanta atât de mare sa înceteze sa va mai caute însă, chiar dacă nu da nici un semn de viata câțiva ani, dacă peste 5 ani va dori ca fiul lui sa petreacă timp cu el atunci va acționa în instanta și cel mai probabil va câștiga. Nu e corect sau bine însă asta e realitatea.
Multă bafta va doresc.
Ultima modificare: Duminică, 18 August 2019
When, utilizator
Doamna, instantele nu au cum sa largeasca programul la aceasta varsta! Basme! Alaptati copilul cat mai mult va sfatuieste medicul spre sanatatea celui mic. OMS recomanda pana la 2 ani. Cat timp alaptati, nu poate lua copilul.
Nu va pierdeti timpul incercand sa demonstrati ceva instantelor. Ele nu stiu nimic in afara poeziei cu programul de vizitare. Asa cum v-am spus, faceti-va singura viata mai buna. Cand o sa va dea el in judecata, cand va obtine un program de vizitare mai larg, veti vedea atunci.

proastasatului a scris:

Doamna, instantele nu au cum sa largeasca programul la aceasta varsta! Basme! Alaptati copilul cat mai mult va sfatuieste medicul spre sanatatea celui mic. OMS recomanda pana la 2 ani. Cat timp alaptati, nu poate lua copilul.
Nu va pierdeti timpul incercand sa demonstrati ceva instantelor. Ele nu stiu nimic in afara poeziei cu programul de vizitare. Asa cum v-am spus, faceti-va singura viata mai buna. Cand o sa va dea el in judecata, cand va obtine un program de vizitare mai larg, veti vedea atunci.

La 7 luni nu însă după un an copilul nu e alăptat la cerere non-stop și știu și instantele.
Încercați sa oferiți soluții care sa ajute în mod real userul și copilul pe termen lung nu pe termen scurt.
Toate acțiunile de acum vor avea repercusiuni în viitor. Va muta copilul imediat ce tatăl a început sa îl vadă, se va consemna. Alăptează copilul pe hârtie deși faptic acesta merge la creșă și vacante cu bunicii, se va consemna. Și ghiciți cine va obține poate nu la un an însă siiiigur la trei ani dreptul de a lua copilul săptămâni întregi în vacante?
Stimate user, puteți sa ascultați ce sfaturi doriți, eu va vorbesc strict în calitate de părinte. Dacă copilul meu ar trebui sa plece ore sau zile în șir cu cineva, as prefera sa nu fie un om pe care l-am enervat și care dorește sa se răzbune pe mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortata, cu un copil, vreau sa plec din tara definitiv impreuna cu fiul meu krisss27 krisss27 sunt divortata de 4 ani, am un copil de 7 ani si vreau sa plec din tara definitiv impreuna cu fiul meu. am custodia copilului dar el are drept de vizita. ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizitare madalinasia madalinasia Am o intrebare legata de dreptul pe care il poate avea tatal de a vedea copilul. Cat de rare se pot stabili aceste vizite avand in vedere ca: - acum copilul ... (vezi toată discuția)
Vrem să divorțăm la notar dar nu ne înțelegem asupra programului copilului (o săptămână la tata, una la mama). cum se poate stabili un program de vizită cu stabilitate pentru copil? adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, va rog sa m-a ajutați cu o lămurire la următoarele întrebări. Urmează sa divortez iar decizia comuna este sa facem acest lucru la notar. ... (vezi toată discuția)