Buna ziua!
Mama mea nu a avut niciodata contract cu Enel (intotdeauna a fost pe numele tatalui). In ultimul timp, mama a primit mesaje de la Intrum, in care era instiintata ca are unele datorii catre Enel. Am ignorat mesajele stiind ca nu a avut niciodata legaturi cu Enel + niciodata nu au avut datorii la ei + am crezut ca mesajele sunt vreo farsa si nu ne-am informat cu privire la aceasta firma de recuperari. Azi a fost sunata de catre o doamna, din partea firmei Intrum și aceasta a informat-o ca va fi deschis un proces, pentru a fi recuperata suma de 1000 si ceva de lei (presupusa datorie catre Enel). Tot azi urmeaza sa mergem la Enel, sa vedem despre ce este vorba.
Intrebarile mele: s-a mai confruntat cineva cu aceasta problema? Ce este de facut, avand in vedere ca sigur este o greseala? Mama s-a speriat destul de tare, desi stie ca nu are nicio legatura la Enel si as vrea sa iau atitudine in acest sens. Pot fi dati in judecata? Ma gandesc si la problema cu prelucrarea datelor personale, in conditiile in care ea nu a avut niciodata contract la Enel, deci ei nu au niciun drept sa-i foloseasca datele.