avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Patronul si actele lui false
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Patronul si actele lui false

Buna ziua,
acum 6 luni cand am fost disponibilizat am intalnit un prieten vechi care mi-a spus ca ma poate ajuta sa nu pierd vechimea in cartea de munca. Si mi-a bagat cartea de munca la el la firma cu conditia ca darile catre stat sa mi le platesc eu lunar.
Am acceptat si asa...Nu ma duceam la servici dar figuram ca angajat si lunar ii dadeam cate 4 milioane ca sa-mi plateasca darile.
Dar iata ca am avut nevoie de o adeverinta iar la eliberare nu a scris pe ea ca lunar se cotizeaza ptr. C.A.S. La cabinetul medical unde-mi trebuia doctorita nu mi-a putut elibera trimitere deoarece adeverinta este incomplet completata. Am apelat iar la acesta si i-am spus dar mi-a raspuns ca nu mai are timp de mine si trebuie sa astept.
Asa m-am hotarat sa ma duc la fortele de munca si sa ma interesez daca figurez ca angajat si daca lunar sunt achitate darile catre stat. Nu am fost gasit ca angajat la acea societate .
Problema este ca timp de 6 luni eu am putut beneficia de servicii medicale gratuite, de retete compensate si consultatii.
Daca se poate afla ca acesta mi-a eliberat adeverinte false iar eu am beneficiat de aceste servicii gratuit, ca viitor asigurat..voi suporta si eu sanctiuni, voi plati amenzi...????
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 27 Noiembrie 2009
Da, exista posibilitatea de a inregistra c.i.m. la ITM cu sanctionarea angajatorului.

Daca se va ajunge vreodata sa se descopere aceste fapte , atunci trebuie sa probati ca nu stiati de ceea ce facea patronul, ca ii dadeati bani pentru a va plati darile catre stat etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca ALEX_23 ALEX_23 IN ANUL 2004 LUNA SEPTEMBRIE M-AM ANGAJAT LA FIRMA X CU CONTRACT DE MUNCA CA INSTALATOR ALATURI DE ALTI 3 COLEGI. DE LA ACEA DATA SI PANA IN PREZENT PATRONUL ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata GIMarcu GIMarcu BUNA SEARA TUTUROR!AM SI EU O MICA -MARE PROBLEMA .LUCREZ LA UN LABORATOR DE COFETARIE CAM DE UN AN DE ZILE,IAR ACUM DECAND CU CRIZA ASTA FINANCIARA ,PATRONUL ... (vezi toată discuția)
Legat de cartea de munca si vechimea in munca ANNA DOBRESCU ANNA DOBRESCU de anul trecut nu am mai lucrat din iulie si doresc sa introduc cartea de munca pe firma unei prietene, intrebarea mea este: pot plati retroactiv darile la ... (vezi toată discuția)