avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract indididual de munca - nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract indididual de munca - nelamurire

Poate fi angajata o persoana in cadrul unei firme ce are ca domeniul de activitate "Activitate de consultanta pentru afaceri si management" in functia de inginer?
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 19:51, 21 Iunie 2010
Da, un c.i.m poate inceta in data de 01.01.2010 ....:)
Nina1 a scris:

Buna seara.
Cererea de incetare a c.i.m care a fost anexata la decizia de incetare a c.im.a fost completa si semnata de catre angajator in numele meu (contrafecere semnatura) si a fost datata cu 01.ianuarie. Este corect (avand in vedere faptul ca pe data de 1 ianuarie este zi libera)?Multumesc

art. 57 Codul Muncii
"(2) Constatarea nulitatii cim produce efecte pentru viitor .
(6) Constatarea nulitatii si stabilirea , potrivit legii , a efectelor acesteia se face prin acordul partilor .
(7) Daca partile nu se inteleg , nulitatea se pronunta de catre instanta de judecata ."
cererea de incetare a cim = demisie ?
decizia de incetare are la baza demisia ?
in data de 01.01.2010 a-ti fost prezenta la munca ?
presupusa demisie are si un numar de inregistrare ?
decizia de incetare a fost datata tot 01.01.2010 ?
Cererea de incetare a cim cu acordul partilor - 55b- care a fost anexata la decizia de incetare a cim are data de 01.01.2008.Mai multe detalii nu stiu - am solicitat de la ITM documentele care sunt necesare pentru a inceta cim , dar nu am primit decat cererea de incetare a cim care a fost anexata la decizia de incetare a cim cu 55b.
Din ceea ce am retinut din Codul Muncii - pasii ce trebuies urmati pentru a inceta un cim a unui angajat prin 55b sunt:
1. cerere din partea angajutului - care bineinteles trebuie completata si semnata de catre angajat
2. decizia de incetare a raporturilor de munca ce se depune la ITM in termen de 5 zile de la data perfectarii acesteia.
Inseamna ca cererea de incetare a fost completata cu data de 01.01.2008 si dupa aceea a fost depusa si decizia de incetare.
Dupa ce decizia de incetare a cim care este vizata de ITM trebuie inmanat un exemplar angajatului. Altfel nu-si produce efectele.Este corect? Atunci inseamna ca incetarea cim este nula?Aceasta isi produce efectele numai dupa ce s-a comunicat un exemplar salariatului?
Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

Necomunicarea deciziei de incetare a c.i.m. nu constituie cauza de nulitate a deciziei.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

Necomunicarea deciziei de incetare a c.i.m. nu constituie cauza de nulitate a deciziei.

Acordul partilor implica faptul ca atat angajatul cat si angajatorul sa aiba cunostinta de intocmirea documentelor, nu? In cazul meu, documentele au fost intocmite si semnate de catre angajator prin contracerea semnaturii mele.Cred ca situatia se schimba radical in acest caz. Nu?

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca Nina1 Nina1 Angajatorul a completat si semnat in numele meu cererea de demisie pe care a anexat-o la cererea de incetare a CIM.In prealabil a completat si semnat in numele ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog? marianelena marianelena Sunt in litigiu cu soc.,procesul ajungand in faza de recurs.Din lipsa de bani nu am angajat un avocat.Soc. a emis o decizie de desfacere a cim prin demisie ... (vezi toată discuția)
Cum pot dovedi ca patronul a semnat contractul meu de munca? mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Patronul a semnat contractul in locul meu din diferite motive,spuse de catre el.Cand am cerut sa semnez contractul ,mi-a zis ca a rebuit sa semneze ... (vezi toată discuția)