avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Susținător legal batran
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Susținător legal batran

Bună ziua
As vrea sa știu cine are calitatea de susținător legal al unei bătrâne dacă aceasta nu are copii si este vaduva? În plus, nu poseda proprietăți ci doar calitatea de uzufruct viager, în urma unui contract de vânzare cumparare, fără clauza de întreținere. Întreb pt actele necesare pt azil, fiindcă cf legii dacă bătrânul nu are susținători legali, trebuie sa plătească 60% din pensie iar restul e acoperit de stat. E posibil sa mai aibe rude în viata, de exemplu copiii surorilor ei cu care nu tine legatura. Ii poate considera cineva susținători legali? Persoana cu care batrana a făcut contractul de vânzare cumpărare cu clauza de uzufruct viager nu are si clauza de întreținere, deci bănuiesc ca nu poate fi considerata susținător legal. În acest caz cheltuielile de întreținere sunt acoperite de stat? Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Bună seara,suntem 2 frati dacă este un contract de vânzare ... Damr Damr Bună seara,suntem 2 frati dacă este un contract de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere pt un imobil la unul din noiși duci persoana pe care o ai ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager Daniela99 Daniela99 Buna ziua tuturor. Ma aflu in urmatoarea situatie si incerc sa vad care ar fi solutia: In 2001 am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct ... (vezi toată discuția)
Testament sau contract de vanzare cumparare?? Florenta Matis Florenta Matis Buna seara! As dori ca prin bunavointa dvs. sa ma lamuriti intr-o problema: Daca in cazul unei persone varsnice de 76 ani, aceasta poate dispune prin ... (vezi toată discuția)