avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara,suntem 2 frati dacă este un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara,suntem 2 frati dacă este un contract de vânzare ...

Bună seara,suntem 2 frati dacă este un contract de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere pt un imobil la unul din noiși duci persoana pe care o ai în îngrijire la azilul de bătrâni,se poate ca cealaltă persoana sa spargă actul de proprietate?
Cel mai recent răspuns: Bertanou , utilizator 07:17, 14 Ianuarie 2023
Depinde ce scrie în contract.
Întreținerea se poate acorda și la azil, dacă persoana respectiva nu si-a rezervat dreptul de uzufruct viager asupra imobilului.
Daca ii platesti intretinerea la azil si alte cheltuieli necesare, se considera intretinere.
Daca isi plateste singur azilul, are toate motivele si dreptul de a "sparge" contractul.
Fratii nu sunt doar pentru a fi mosteniti ci si pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lămuriri pentru contract vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere făcut cu bunica: o putem duce la un centru de îngrijire vârstnici dacă unul dintre copiii ei nu este de acord? iandar iandar Buna seara as dori si eu o informatie.In anul 2000 ieu si sotia mea am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere intre noi si bunica ... (vezi toată discuția)
Dezinteres total al unui unui mostenitor fata de parinte cu handicat, se impune dezmostenirea, parintele doreste contract ...t Vasile Rascanu Vasile Rascanu Parinte singur la tara. Copilul infiat cu drepturi depline nici macar nu da telefon de ani de zile, ajutor nul din toate punctele de vedere ! Proprietatea ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager Daniela99 Daniela99 Buna ziua tuturor. Ma aflu in urmatoarea situatie si incerc sa vad care ar fi solutia: In 2001 am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct ... (vezi toată discuția)