avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte banca ing. Închidere cont euro
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte banca ing. Închidere cont euro

Am dubla cetatenie, romana si iraniana. La 18 ani mi-am deschis cont la ing de lei cu buletin romanesc. Am facut o facultate ca roman si m-am angajat. In prezent lucrez in romania, insa acum un an am renuntat la buletinul romanesc pentru a mai urma o facultate. Mi-am deschis un cont de euro in sucursala anul acesta cu pașaport de roman cu domiciliul în strainatate. Recent am pierdut cardul de lei si am vrut sa inchid contul de euro. Desi am contract de comodat facut pe o garsoniera a parintilor in care locuiesc, mi s-a comunicat de la banca, ca nu pot efectua nicio inchidere sau deschidere sau emitere de card fara sa am buletin sau permis de sedere, iar contractul de comodat si pasaportul electronic de roman cu resedinta în strainatate nu imi este suficient, desi pe pașaportul iranian am rezidența in romania. Exista vreo posibilitate sa pot rezolva problema fara sa imi fac buletin sau permis de sedere? Menționez ca nu am cum sa imi fac actele pana in luna octombrie cand ma anunță de la secretariatul facultatii dacă mi se păstrează statutul daca imi fac permis de sedere pe termen lung.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 13:23, 7 Septembrie 2019
Cetatenii romani nu pot primi permis de sedere in... Romania. De asemenea, in multe tari din UE cetatenii romani nu pot primi permis de sedere decat in cazuri extreme, in rest fiind suficienta inscrierea la un domiciliu, la fisc + asigurare medicala din tara respectiva.
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2019
tgeorgescu, utilizator
Nici in cazul in care am dubla cetatenie si domiciliul in pasaport crds cu resedinta in strainatate? La banca, desi aveam cont deschis in urma cu buletin, mi s-a cerut permis de sedere sau buletin. Avand pasaportul crds au zis ca nu pot face nicio actiune de închidere sau de emitere de card asupra propriului cont pentru ca nu am buletin sau permis de sedere.

tgeorgescu a scris:

Cetatenii romani nu pot primi permis de sedere in... Romania. De asemenea, in multe tari din UE cetatenii romani nu pot primi permis de sedere decat in cazuri extreme, in rest fiind suficienta inscrierea la un domiciliu, la fisc + asigurare medicala din tara respectiva.

Va faceti carte de identitate temporara, dar permis de sedere in Romania nu puteti primi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie si actul de identitate al cetateanului roman ContSters185701 ContSters185701 O persoana cu dubla cetatenie poate detine carte de identitate pentru fiecare tara a carei cetatean este? (vezi toată discuția)
Acte necesare dovedire rezidenta zohnermariana zohnermariana Daca eu locuiesc in casa fiicei mele care este proprietara locuintei si urmeaza sa plec sa locuiesc intr-o tara nonEU,dar nu renunt la cetatenia romana,ce acte ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare pașaport crds de la consulat. nu înțelegem natura acestei îngrădiri a libertății unui cetățean român de a-și stabili domiciliul acolo unde dorește mapostolro mapostolro Bună ziua, Aș dori să prezint comunității o situație un pic ciudată, de care ne lovim în mod frecvent la unul din consulatele României în Regatul ... (vezi toată discuția)