avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare pentru limita de varsta

Art.56 lit.c din Codul Muncii permite mentinerea in activitate pana la varsta de 65 de ani pentru femei. Doresc sa mai raman un an in activitate. In acest caz se poate cumula pensie cu salar daca am indeplinit cele doua conditii de pensionare pentru limita de varsta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 20 August 2019
Potrivit Deciziei CCR, în măsura în care salariata optează pentru continuarea raportului de muncă, până la împlinirea vârstei de pensionare prevăzute de lege pentru bărbați, exercițiul dreptului la muncă nu este condiționat de încheierea unui nou contract și de voința angajatorului, dar dreptul la pensie nu va putea fi solicitat simultan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare decizie ccr contract de munca poena poena Speța este următoarea: O angajată solicita în scris angajatorului să-i permită continuarea activității, bazându-se pe o decizie a CCR care prevede ca ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie cu salariu-conditii sorin1946 sorin1946 Buna ziua, Doresc daca se poate sa ma ajutati in rezolvarea urmatorului caz: In data de 29.06.2022 , indeplinesc varsta de pensionare cf.anexei 5 din ... (vezi toată discuția)
Pensionare femei 65 utilizatorx utilizatorx As vrea sa stiu daca femeile care ar trebui sa iasa anul viitor la 61, conform Anexa 5, au voie sa stea pana la 65??? Iar directorul nu poate face nimic in ... (vezi toată discuția)