avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc un extras CF de informare pentru un imobil, dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc un extras CF de informare pentru un imobil, dar știu numai numele proprietarului și adresa. Îl pot obține online?

Buna ziua,Doresc sa obtin un extras CF de informare al unui apartament situat in Aiud ,jud. Alba. Cunosc doar: Numele proprietarului si adresa (str, nr, etaj ap). Nu am nr. cadastral si nr. CF. Vreau sa fac totul online pt ca locuiesc foarte departe Ma puteti indruma? Nu sunt proprietarul imobilului. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Unde ati citit toata povestea asta Doamna Gradinaru ?Este vorba despre o femeie cu alta cetatenie care acum aprox. 5 ani a cumparat un ap in Ro, stie la ce notar a facut actele si data aproximativa, dar nu mai are actele apartamentului. In data de x .sept , cand se intoarce acel notar din concediu ne intalnim si demaram procedura, Vroiam doar sa obtin eu pana atunci un CF de informare sa nu pierdem timp prea mult atunci. Cu CF-ul in mana terminam in 2 zile , fara CF habar nu am. Ce este cusut in culori vii? Deocamdata am verificat doar la distribuitorul de apa si facturile sunt pe numele ei si nu este nimic de plata, Parerea mea este sa cititi mai atent intrebarile, sa nu mai dati diferite interpretari, Chiar daca faceti un serviciu benevol si gratuit in timpul D-voastra.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Povestea nu am citit-o, ca nu e aici, de aceea va spuneam sa mergeti la un jurist sa ii spuneti povestea, toata. De aceea v-am si spus sa mergeti cu povestea la avocat, ca dv. ati spus ca doriti pana atunci sa obtineti actele... Pana in septembrie puteti avea actele, dar e alegerea dv. daca faceti demersuri sau nu.

Eu am redactat contracte imobiliare pentru nenumarati clienti straini, va spun ca nimeni nu a pierdut actele, toate copiile, toate originalele si sa nu mai stie macar de ele. Asta spun. Nu cunosc de ce si cum, in limita infirmatiilor mie asta imi pare cusuta cu ata alba. Scuze ca am glumit, dar atatea informatii am si mie impresia asta imi creeaza. Poate fi eronata, desigur, tocmai de aceea sfaturile de aici nu sunt consultatii juridice.

Pana nu cunosc de ce si cum un om in doar 5 ani si-a pierdut actele casei pe care a trebuit sa le duca la Enel si Apanova, adicatelea i-au trebuit in timpul asta, eu imi pastrez impresia.
O fi o problema de discernamant, de intelegere, nu stiu, dar actele alea trebuia folosite de proprietar in diverse locuri. Or daca nu le-a folosit dumneaei, le-a folosit altcineva in numele dumneaei, caz in care v-ar fi trimis la acea persoana (este un caz des intalnit in practica).
Se pot lua contractele de utilitati, facute cereri, se poate merge la primaria locala, cerut actul, depinde.
Regret ca nu va place raspunsul, ceva mie imi pare ciudat, incomplet, nepotrivit. Inca odata, mergeti la cineva avizat cu actele in mana, cu ce aveti. Si da, puteti obtine pana in septembrie eventual.
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Multumesc, am primit ajutor din alta sursa, am obtinut online CF-ul dorit si nu este nimic ciudat , incomplet, nepotrivit. Nu era nici o poveste de spus ,era doar o intrebare :"Cum pot obtine,,,?"la care am obtinut un raspuns concret din alta sursa. Multumesc oricum
dumitrudd, utilizator
Doamna Gradinaru vad ca sunteti curioasa ce sa intamplat : a fost victima unui furt in urma caruia a ramas fara TOATA mapa cu acte ( contr. v-c , contracte si chitante utilitati ) adica TOT .Nu este nimic ciudat (din pacate) Si incercati sa puneti raspunsul D-voastra langa intrebarea mea , vedeti ce iasa, si daca nici atunci nu veti intelege reactia mea renunt
dumitrudd, utilizator
Buna ziua. Ma aflu exact in aceiasi situatie. Daca se poate sti,cum ati reusit sa obtineti informatia necesara? Adresa mea este hispainmo@ymail.com pt cazul cand imi puteti raspunde dar raspunsul nu se poate publica aici

dumitrudd a scris:

Multumesc, am primit ajutor din alta sursa, am obtinut online CF-ul dorit si nu este nimic ciudat , incomplet, nepotrivit. Nu era nici o poveste de spus ,era doar o intrebare :"Cum pot obtine,,,?"la care am obtinut un raspuns concret din alta sursa. Multumesc oricum

Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2019
ana_panait, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrebare Gabriel Stefanescu Gabriel Stefanescu Buna Ziua.Am cumparat in 2004 un teren fara constructii pe el cand eram necasatorita.In 2005 m-am casatorit si am construit impreuna cu sotul o casa.Am ... (vezi toată discuția)
Extras cf pentru un teren obtinut prin act de donatie Dana-Ralucaa Dana-Ralucaa Buna ziua! Detin un teren obtinut prin act de donatie de la bunicii mei. Terenul a fost achizitionat in urma cu multi ani si am doar un contract de ... (vezi toată discuția)
Extras cf versus extras cadastral 2015 sheianca sheianca Va rog, in vederea reamenajarii unei locuinte, pentru autorizatia de construire, am solicitat o ridicare topografica. Desi casa veche e cumparata recent, ... (vezi toată discuția)