avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calcul impozit tranzactionari criptomonede
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calcul impozit tranzactionari criptomonede

Buna ziua,

Conform noului cod fiscal:
(2) Impozitul pe venit datorat se calculează de către contribuabil, pe baza declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice prin aplicarea cotei de 10% asupra:
c) câștigului din transferul de monedă virtuală în cazul veniturilor prevăzute la art. 114 alin. (2) lit. m), determinat ca diferență pozitivă între prețul de vânzare și prețul de achiziție, inclusiv costurile directe aferente tranzacției. Câștigul sub nivelul a 200 lei/tranzacție nu se impozitează cu condiția ca totalul câștigurilor într-un an fiscal să nu depășească nivelul de 600 lei.

Intrebarea este cum calculez cat datorez statului daca:
1. cumpar 1 BTC cu 10000Euro
2. Il vand cu 10600Euro
3. Comision exchange
4. Comision banca de retragere numerar

Cum calculez cat datorez impozit:
1. (10600-10000 - comision exchange - comision retragere)/10 = suma datorata statului
SAU
2. (10600-10000)/10 = suma datorata statului

Varianta 1 pentru mine pare corecta pentru ca pana la urma profitul real care ajunge in buzunarul meu este (10600-10000 - comision exchange - comision retragere) .
Va rog, daca aveti timp, sa ma lamuriti.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Vanzare bitcoin cu taxe minime GeorgeLascaru GeorgeLascaru Buna ziua, Detin niste Bitcoini din 2010 cand pretul era foarte mic si as dori sa ii vand pe o cale legala, dar astfel incat taxele pe care le voi plati sa ... (vezi toată discuția)
Documentatie site + impozit venit bitcoin MNarcis MNarcis Buna ziua, As avea nevoie de o documentatie in privinta unui site online si impozitul pe venit din bitcoin. Nu sunt niste intrebari foarte dificile, lucruri ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala pe motive ciudate!!! cipri2014 cipri2014 s-a dispus urmarirea penala ... retinandu-se in sarcina acestuia ca in perioada x-y a obtinut din efectuarea unor tranzactii cu cetateni chinezi venituri in ... (vezi toată discuția)