avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Vanzare Bitcoin cu taxe minime
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Vanzare Bitcoin cu taxe minime

Buna ziua,

Detin niste Bitcoini din 2010 cand pretul era foarte mic si as dori sa ii vand pe o cale legala, dar astfel incat taxele pe care le voi plati sa fie minime. La cursul actual, acesti btc ar valora aproximativ $150,000, dar momentan as dori sa schimb doar $50,000.
Care ar fi demersurile pentru a putea declara acesti bani si pentru a plati taxele de rigoare, cu conditia ca acestea sa fie cele minime posibile.
Din cate stiu eu, in cazul in care sa zicem ca ii schimb prin LocalBitcoins(transfer bancar, cash, etc), ar trebui sa platesc 19% impozit pe profit(ceea ce este prohibitiv de mare).
Ma gandeam la o solutie gen infiintarea unei microintreprinderi prin care sa vand btc, si sa platesc 3% pe venit. (in cazul de fata venitul si profitul sunt similare)
As vrea sa stiu daca solutia mea este cea mai buna, in caz contrar sa imi oferiti alte posibilitati la care pot sa optez.
De asemenea, din cate stiu, in Uniunea Europeana, tranzactiile cu Bitcoin sunt scutite de TVA, as vrea sa imi confirmati/infirmati acest lucru.

Multumesc anticipat,
George
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:46, 23 Ianuarie 2019
Salut, m-ar interesa sa cumpar 2 BTC. Sunt din Bucuresti. Daca esti de acord, spune-mi te rog cum vrei sa procedam si pretul cerut de tine.
Valabil de la 20 ianuarie 2019
Impozitul pe venit datorat se calculează de către contribuabil, pe baza declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice prin aplicarea cotei de 10% asupra câştigului din transferul de monedă virtuală.
Câștigul din transferul de monedă virtuală se determină ca diferenţă pozitivă între preţul de vânzare şi preţul de achiziţie, inclusiv costurile directe aferente tranzacţiei.
Câştigul sub nivelul a 200 lei/tranzacţie NU se impozitează, cu condiţia ca totalul câştigurilor într-un an fiscal să nu depăşească nivelul de 600 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentatie site + impozit venit bitcoin MNarcis MNarcis Buna ziua, As avea nevoie de o documentatie in privinta unui site online si impozitul pe venit din bitcoin. Nu sunt niste intrebari foarte dificile, lucruri ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit tranzactionari criptomonede mtanislav mtanislav Buna ziua, Conform noului cod fiscal: (2) Impozitul pe venit datorat se calculează de către contribuabil, pe baza declarației unice privind impozitul ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala pe motive ciudate!!! cipri2014 cipri2014 s-a dispus urmarirea penala ... retinandu-se in sarcina acestuia ca in perioada x-y a obtinut din efectuarea unor tranzactii cu cetateni chinezi venituri in ... (vezi toată discuția)