avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concurs functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concurs functionar public

Buna ziua , lucrez intr o institutie de stat angajata pe perioada contractuala . Sunt posturi scoase la concurs pentru functionari publici si in bibliografia pentru examen nu se regasesc legea 7 respectiv codul de conduita si legea 188 a functionarilor publici decat bibliografie de specialitate . Este corect sa fie examen pentru functionari publici fara aceste doua legi ? Au mai fost posturi scoase si tot timpul erau cele doua legi incluse in bibliografie . Multumesc .
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:55, 24 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cele doua legi invocate de dvs au fost abrogate de OUG 57/2019 - Codul administrativ.
Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Si daca nu e nici OUG 57/2019 ? In bibliografie se regaseste Constitutia Romaniei si O.G 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare , precum si literatura de specialitate .Multumesc si scuze.

Mesaj reeditat
@ Miiia

Buna ziua ,
Se poate organiza concurs pentru functii publice fara OUG 57/2019 ?
In bibliografie se regaseste Constitutia Romaniei si O.G 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare , precum si literatura de specialitate .
Comisia de concurs trebuie sa detina cate un membru de la fiecare serviciu de care apartine postul respectiv ?Multumesc si scuze.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pentru concursurile organizate în vederea ocupării funcțiilor publice de execuție comisia de concurs și comisia de soluționare a contestațiilor sunt compuse din câte 3 membri, desemnați după cum urmează:
a) 2 membri sunt reprezentanți ai autorității sau instituției publice în al cărei stat de funcții se află funcția publică vacantă pentru care se organizează concursul;
b) un membru este reprezentant al Agenției.

2. Bibliografia și, dacă este cazul, tematica este stabilită de către conducătorul autorității sau instituției publice organizatoare a concursului, pe baza propunerilor compartimentelor de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizare concurs secretar comuna roxana.ovedenie roxana.ovedenie ma poate indruma cineva in legatura cu organizarea concursului pentru secretar comuna. Functia de secretar este vacanta din noiembrie 2008 si acum vrem sa ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ rog raspuns urgent BIANU BIANU Am nevoie de un punct de vedere la un subiect :\\"Contractul de concesiune-continutul si situatia incetarii acestuia in conformitate cu prevederile OUG 54/2006 ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad - depunere ? /cerere, data ? /primire bibliografie, examen si salariu marit ? oanaportar oanaportar - la data de 01.10.2011 am fost promovata pe functie in gradul II - la data de 01.10.2014 implinesc 3 ani de cand am fost promovata - pt. promovarea in ... (vezi toată discuția)