avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am postat pe site-ul primăriei link la o comună pe ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am postat pe site-ul primăriei link la o comună pe care am dat-o exemplu și am fost jignită și umilită de administratorul paginii. Ce pot face, unde mă pot adresa?

Buna ziua,
Acum 2 zile am postat pe un site public al comunei unde locuiesc , un link cu o alta comuna frumos dezvoltat a link care as fi vrut sa fie luat ca si exemplu .La acesta postare am scris ceva de genul" Domnilor deci se poate cu un pic de vointa". La 24 primesc mesaj ca administratorul x mi- a acceptat postarea. Dupa care tot acesta a comentat ca si comuna noastra este ok si ca sunt o nerecunoscatoare. De aici a inceput un lung sir de argumente pro si contra de partea fiecaruia ,timp in care insusi primarul a intervenit . Acesta a a avut un vocabular decent spre deosebire de interlocutorul sau care a folosit expresii jignitoare si umlitoare la adresa mea. Mentinez ca este vorba de un grup public infiintat pe facebook, deci toata lumea.poate vedea. Memtinez ca nu.am adus injurii si jigniri ci doar mi- am exrimat supararea neexecutarii unor lucrari asa cum trebuie in comuna nostra.
Unde ma.pot adresa si ce pot face?

Ultima modificare: Marți, 27 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: angelica82 , utilizator 21:12, 24 August 2019
Buna ziua,

Atat insulta cat şi calomnia nu mai sunt prevazute ca infracţiuni in Noul Cod Penal, care este in vigoare de la data de 01.02.2014.
Aveti insa la indemana o actiune in raspundere civila delictuala indreptata impotriva persoanei care se face vinovata de proferarea de injurii, manifestari umilitoare la adresa dvs.
Folosirea unor expresii jignitoare de natura sa prejudicieze demnitatea, onoarea, viața particulară a unei persoane si dreptul la propria imagine, da dreptul acelei persoane la plata de despagubiri sub forma de daune materiale si morale.
Exista destula practica judiciara in acesta materie, va mentionez cu titlu de exemplu, o
hotarare a Tribunalului Bucureşti care a decis ca un chirias sa-i platească fostului proprietar daune de 5.000 de euro, după ce a postat pe Facebook un mesaj defaimator la adresa acestuia.
Multumesc frumos!

-editare citat integral-
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie? solo1234 solo1234 Buna ziua,acum 3 ani am surprins,o prietena ,intr-o situatie adulterina,cu sotul meu.I-am adus, la cunostiinta,situatia in fapt,concubinului ei .De 2 ... (vezi toată discuția)
Libertatea de exprimare și legea 61/1991 vo87yh1c0 vo87yh1c0 Legea 61/1991 zice asa: Art. 2. - Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții ... (vezi toată discuția)
Defaimare pe retelele sociale MARIA MONSALVETE MARIA MONSALVETE Buna ziua, Am facut imprudenta de a-mi exprima parerea despre fostul loc de munca pe o retea sociala si am primit citatie de la politie urmand, cel mai ... (vezi toată discuția)