avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere parinteasca

Buna seara,
Fata mea are aproape 4 ani, tatal ne-a parasit de la 2 luni a plecat in strainatate, dupa care eu cand avea fata aproape 2 ani mi-am facut o noua relatie, divortand de sot, si facand cu actualul sot un alt copil.Problema este ca fostul sot ne trimite pensie alimentara, fata o vede o data pe an cand vine in tara, nu prea e interesat de copil. Intrebarea mea este daca il pot decadea de tot din drepturile parintesti? Cuscodia copilului e la mine.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:46, 28 Ianuarie 2019
Buna seara,
Domiciliul minorului s-a stabilit la mama dar exercitarea autoritatii parintesti este comuna.
Ma indoiesc ca veti putea decade din drepturile parintesti.
Problema e ca va trimite pensia alimentara ?
Nu inteleg, trimite sau nu trimite ?
Nu il puteti decadea din drepturile parintesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura pentru a pleca cu copilul din tara aurora_diana aurora_diana Bună ziua ,am divorțat de soțul meu în 2013 , atunci când am divorțat se schimbase legea și custodia este comuna .Eu as vrea sa plec cu copilul din tara ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda in cazul copilului meu de 10 ani care îmi este încredințat mie ca mama dar tatăl lui refuza sa meargă la notar pentru a face o procura sa îmi iau copilul cu mine în anglia? Monica Ticosan Monica Ticosan Sunt divorțată de tatăl copilului de 4 ani, eu am plecat de la dansul când băiatul avea 2 ani pentru ca era un barbat violent și de multe ori mă agresa ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru a decadea un parinte din drepturile parentale bea1980 bea1980 Buna as vrea sa stiu in ce conditii pot da in judecata fostul sot pentru a-l decadea din drepturile asupra copilului pe care il avem in comun;in momentul ... (vezi toată discuția)