avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Când Poliția nu mai poate face nimic, ce pot face eu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Când Poliția nu mai poate face nimic, ce pot face eu?

Buna ziua......Vecinul din spatele curtii mele este decedat de 4 ani, proprietatea in acesti ani a fost parasita de mostenitori.
Initial urmasii au vrut sa vanda casa dar cum nu au gasit cumparatori una dintre surorile decedatului si-a facut "casa de vacanta".
Asa, s-a dus si linistea mea, respectivii au scos statia de muzica afara si muzica urla de la 12,00 pana in miez de noapte.
Nu pot sta afara in curtea mea linistita din cauza muzicii care urla si nici pe mama nu o mai pot scoate la aer.
Muzica se aude si prin geamurie si usile inchise.
In repetate randuri am sunat la 112, m-am deplasat si personal la sectia de Politie pentru a cere ajutor in rezolvarea acestei probleme, am depus si sesizare.
Cu toate ca au platit si amenda aceste persoane continua sa dea muzica foarte tare.
Cei de la Politia mi-a spus ca mai mult sa le dea amenda nu au ce sa le faca, iar eu nu pot suna la infinit la 112.
Intrebarea mea este....le pot deschide dosar penal pentru hartuire psihologica, agasare, cu atat mai mult ca suntem 2 femei singure, eu si mama mea in varsta de 82 de ani care are probleme de sanatate si are nevoie de liniste.
Am nevoie de multe sfaturi din partea dvs. pt ca eu chiar nu stiu ce pot face.
Multumesc pentru ajutor

Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: euaceeasi , utilizator 19:33, 3 Septembrie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred că veți rezolva nimic dacă depuneți plângere. Soluția ar fi să chemați poliția în fiecare seară când este gălăgie, pentru a le aplica amendă. Poate la un moment dat se vor potoli. Poliția este obligată să vină și să constate.
Eu am chemat politia de 5 ori si cred ca le au dat amenda doar prima data, ultima data cand i-am chemat au venit tarziu si respectivii au oprit muzica.
Va multumesc
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu as fi cumparat niste boxe mai mari si le-as fi raspuns cu exact aceasi moneda cand le e mai dulce somnul dar doar pentru perioade scurte iar in timpul zilei la maxim cum pornesc ale lor - nici macar nu trebuie sa fie muzica - pot fi urlete de animale, hard rock sau Wagner.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are dreptate German Alex: folositi aceeasi metoda. Sora mea a folosit asta la bloc,iar eu in troleibus. De fiecare data,a dat roade.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util

GermanAlex și sunteu10, din PĂCATE, au dreptate!

Într-un stat fără autoritate, cetățenii trebuie să-și facă singuri ordine și dreptate! Spun asta ca pe o constatare tristă, dar adevărată.

Exact așa trebuie să faceți, cum ați fost sfătuit mai sus, este eficientă metoda, funcționează!
De subliniat amănuntul lui GermanAlex: „le-as fi răspuns cu exact aceeași moneda, când le e mai dulce somnul dar doar pentru perioade scurte ”. Adică trebuie să faceți la fel ca ei, dar atunci când le e lor somnul mai dulce, dar pentru perioade scurte ca nu cumva să vină poliția și să vă amendeze pe dvs.

O să observați că poliția și orice autoritate publică (inclusiv instanța de judecată) mai ușor sancționează o persoană civilizată și nevinovată, decât un recalcitrant. Ca pe un corolar, invoc o hotărâre a unei instanțe de judecată care, în considerentele hotărârii, a motivat nesancționarea agresorului (angajatorul, instituție a statului) întrucât victima (angajatul) era o persoană mult mai inteligentă decât șefii instituției statului iar prin aceasta le producea acestora frustrare, care în cele din urmă s-a transformat în violență (!!!).

Așa că am înțeles mesajul „judecătoarei”, trebuie să-mi folosesc inteligența și să-mi fac singur dreptate!

Dacă vreți metode de acțiune vă sugerez un generator de frecvențe audio (50 Hz-18 kHz). La o frecvență de peste 10 kHz sunetul emis va fi INSUPORTABIL și în același timp greu de detectat sursa, de unde vine sunetul.

SUCCES!

Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2019
geid, utilizator

Alte discuții în legătură

Hartuire din cauza muzicii Ovy77 Ovy77 Buna ziua, Ne-am mutat de curand intr-un imobil contruit nou, si de ceva timp unul dintre vecini ne agaseaza des venind la usa cand ascultam muzica. ... (vezi toată discuția)
Muzica tare, casa la tara RazvanRo RazvanRo Buna ziua, ce pot pati si cum trebuie sa remediez problema? Am vecinul de vis-a-vis cu el vorbesc inainte de a da un party acasa :justcuz: , este exact ... (vezi toată discuția)
O soprana imi canta mereu in ap teoden teoden buna ziua!Mi-am cumparat un ap acum 2 ani la et 1,deasupra o domnisoara este studenta la muzica, pe scurt canta atat la pian cat si din voce dupa amiaza cand ... (vezi toată discuția)