avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Disputa la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Disputa la succesiune

Bine v-am gasit. Am si eu o nelamurire cu privire la succesiune. Tatal meu a decedat in martie 2008, iar eu, mama mea impreuna cu sora si fratele am facut succesiunea dupa tata, candva in dec. 2008.
In febr. 2009 a decedat bunica, mama tatalui meu, bunicul fiind de mult decedat.Succesiunea dupa bunicul nu s-a facut, deci tata nu a mostenit nimic. Acum matusile mele (surorile tatalui meu) vor sa faca succesiunea dupa bunica. Intrebarea ar fi in locul tatalui meu beneficiem doar noi, copii, de mostenire sau si mama (fiind nora bunicii) ?
Si ce inseamna ca succesiunea se va face la judecatorie ? De ce nu la un notar?
Stiu, un raspuns ar fi costurile mult mai reduse, dar ar mai putea fi alte manevre ascunse care ar vrea matusile sa le faca?
sper ca nu am fost prea complicata in explicatiile mele :)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:38, 29 Noiembrie 2009
Parerea mamei nu conteaza.
Legea vorbeste in aceste cazuri.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi dupa 30 ani flori9 flori9 Daca mama a renuntat la mostenire in urma decesului tatalui ei in favoarea mamei ei (asta intamplandu-se acum 30 ani), iar aceasta din urma a decedat si ea ... (vezi toată discuția)