avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua.As dori sa stiu daca in momentul incheierii cim cu primaria la care am lucrat ca si asistent personal pt persoana cu handicap pana. in 1 iulie 2019 nu trebuia sa mi se plateasca co neefectuat pentru perioada lucrata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 28 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 146 alin. (3) din Codul muncii prevede ca, compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Prin urmare, daca nu ati efectuat integral CO, zilele de CO ramase vi se vor compensa in bani.

Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariului și a zilelor de concediu neefectuate în cazul încetării contractului cu acordul partilor cristinanica78882 cristinanica78882 În cazul în care am încetat contractul de munca cu acordul părților conform art. 55 din Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii) angajatorul îmi va plăti zilele ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti dupa demisie breman breman Am lucrat la o firma un an si jumatate. In cursul lunii octombrie a acestui am am demisionat. Pana in luna octombrie am avut 10 zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Plata zile de concediu ramase DanielMarian DanielMarian Am tot citit pe forum, stiu cum se calculeaza suma pe zi, dar am alte cateva intrebari. Am 22 de zile de concediu ramase (17 normale + 5 de la ... (vezi toată discuția)