avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu pot dezbate succesiunea după un părinte pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu pot dezbate succesiunea după un părinte pentru că nu am actul de proprietate al imobilului, iar instituția care l-a emis nu mi-l dă fără adresă de la notar. Notarul spune nu îmi poate da așa ceva, cum aș putea ridica duplicatul în acest caz?

Am deschis un dosar de succesiune la un notar din Bucuresti. Dezbaterea avea un caracter mai special (lipsea actul de proprietate al imobilului, atat in copie cat si in original). Printr-o serie de actiuni personale am reusit sa intru in posesia unui exemplar in copie, urmand ca un duplicat sa il solicit institutiei care l-a emis. Desi sunt unicul copil al defunctului (care la data decesului era divortat si necasatorit), institutia care imi poate elibera duplicatul actului de proprietate imi solicita o adresa din partea notarului pt ridicare. Ori dl notar sustine ca aceasta solicitare este un abuz si nu imi poate elibera vreo adresa prin care sa ma sprijine in acest demers, desi dosarul de succesiune este deschis de catre dansul. Intrebarea mea este cum as putea ridica duplicatul fara respectiva adresa si daca dpdv procedural notarul are competenta sa elibereze astfel de adrese. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 29 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 15:26, 30 August 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, notarul poate elibera adrese și chiar o face frecvent către diverse instituții.
Însă intr-adevar este un abuz faptul că nu vi se eliberează originalul.
Orice persoana are nevoie și poate solicita duplicate și originale după documente, indiferent daca le foloseste sau nu.
La ce va referiti cand afirmati "Printr-o serie de actiuni personale am reusit sa intru in posesia unui exemplar in copie ... "

Care este institutia ce va solicita " ... o adresa din partea notarului pt ridicare. " ???

Incercam sa va fim de folos.
In vederea indeplinirii acestui deziderat avem nevoie de informatii certe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bunuri mobile vickysky vickysky Buna seara! Va rog , as putea deschide succesiune pentru sumele detinute de tatal meu, decedat acum 10 ani, sume despre care am aflat acum ca le a ridicat ... (vezi toată discuția)
Acte deces ptr succesiune demir_crina demir_crina doresc sa vand o suprafata de 5 ha teren extravilan, titlul de proprietate este pe numele mamei mele decesata iar mostenitori suntem 3 frati din care unul ... (vezi toată discuția)
Help !! copie titlu de proprietate theathea theathea Va rog sa-mi spuneti carei institutii sa ma adresez pt a-mi elibera o copie legalizata dupa un titlu de proprietate eliberat de COMISIA JUDETEANA PT. ... (vezi toată discuția)