avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prezentare retete la angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prezentare retete la angajator

In ROI departamentul de RU a introdus obligativitatea prezentarii retelor emise de medicul care a acordat CM, insotite desigur de certificatul medical.
Este corecta aceasta prevedere?
Din cate stiu, consultul medical si tratamentul aplicat unui pacient sunt confidentiale.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 28 August 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 245 C.mun.
(1) Orice salariat interesat poate sesiza angajatorul cu privire la dispoziţiile regulamentului intern, în măsura în care face dovada încălcării unui drept al său.

(2) Controlul legalităţii dispoziţiilor cuprinse în regulamentul intern este de competenţa instanţelor judecătoreşti, care pot fi sesizate în termen de 30 de zile de la data comunicării de către angajator a modului de soluţionare a sesizării formulate potrivit alin. (1).

Legea 46/2003 prevede ca , toate informațiile privind starea pacientului, rezultatele investigatiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidențiale ,putand fi furnizate numai în cazul în care pacientul își da consimțământul explicit sau dacă legea o cere în mod expres.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar medical - legea pacientului. marysimo marysimo Doresc să obțin o copie a întregului dosar medical al copiilor mei minori de la un spital la care am fost internați. Pe adresă la ce lege să fac referire ... (vezi toată discuția)
Eliberare copie fisa medic familie ContSters68307 ContSters68307 Buna ziua, Am solicitat medicului de familie a fiului meu minor o copie dupa fisa lui medicala (avem asigurare privata de sanatate si asteptam acordul de ... (vezi toată discuția)
Confidentialitate anonim_71 anonim_71 Are dreptul seful unui salariat dintr-o firma de a dezvalui rezultatul analizelor medicale ale acelui salariat-subordonat catre alte persoane din firma? (vezi toată discuția)