avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... schimbare felul muncii
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

schimbare felul muncii

Un functionar public ,angajat prin concurs ca inspector in cadrul departamentului financiar contabil- la executari silite, poate fii mutat fara acordul sau ,(dupa doi ani de activitate fara sanctiuni),prin dispozitia primarului in cadrul aceluiasi departament dar cu alte atributiuni- la controlul financiar preventiv(fostul ocupant si-a dat demisia si primarul spune ca nu poate angaja ),unde sunt alte atributiuni ale fisei postului ,total diferite de cele ale postului pt care a aplicat ?
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2019
george_dext, utilizator
Cel mai recent răspuns: george_dext , utilizator 16:07, 29 August 2019
Mutarea în cadrul autorității sau instituției publice ori în cadrul altei structuri fără personalitate juridică a autorității sau instituției publice poate fi definitivă ori temporară.

Mutarea definitivă poate avea loc:
a) din dispoziția conducătorului autorității sau instituției publice în care își desfășoară activitatea funcționarul public, cu acordul scris al funcționarului public;
b) la solicitarea justificată a funcționarului public, cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice.

Mutarea temporară pe o altă funcție publică vacantă sau temporar vacantă se dispune motivat, în interesul autorității sau instituției publice, de către conducătorul autorității ori instituției publice, pe o funcție publică de același nivel, cu respectarea categoriei, clasei și gradului profesional al funcționarului public, pentru o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic. În cursul unui an calendaristic un funcționar public poate fi mutat mai mult de 6 luni numai cu acordul său scris. Funcționarul public trebuie să îndeplinească condițiile de studii și condițiile de vechime pentru ocuparea funcției publice în care urmează să fie mutat.

Mutarea temporară a unui funcționar public de execuție se poate dispune de conducătorul autorității sau instituției publice, motivat, cu repartizarea postului corespunzător funcției deținute de funcționarul public, pentru o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic, în măsura în care nu este afectată organigrama autorității sau instituției publice.
Multumesc mult ! Este vorba de o mutare definitiva ,fara acceptul functionarului ,mai mult cu amenintari de sanctiuni disciplinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! sunt functionar public si as dori sa stiu daca ,conducatorul ... gina-geica gina-geica Buna ziua ! Sunt functionar public si as dori sa stiu daca ,conducatorul unitatii ,primarul ma poate schimba de la un compartiment la altul .Daca organigrama ... (vezi toată discuția)
Un functionar public poate fi mutat dintr-un compartiment ( in ... ROSCULET ROSCULET Un functionar public poate fi mutat dintr-un compartiment ( in care este incadrat cu decizie emisa de conducatorul autoritatii ) in alt compartiment al ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public braocan100 braocan100 Buna ziua, Sunt functionar public si as dori sa ma transfer la alt departament, in cadrul aceleiasi institutii. As vrea sa stiu cine trebuie sa-mi semneze ... (vezi toată discuția)