avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua ! Sunt functionar public si as dori sa stiu ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua ! Sunt functionar public si as dori sa stiu daca ,conducatorul ...

Buna ziua ! Sunt functionar public si as dori sa stiu daca ,conducatorul unitatii ,primarul ma poate schimba de la un compartiment la altul .Daca organigrama ii permite .Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2021
gina-geica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:34, 19 Iulie 2021
Potrivit art.507 din Codul Administrativ , functionarul public poate fi mutat definitiv sau temporar în cadrul autorității sau instituției publice ori în cadrul altei structuri fără personalitate juridică a autorității sau instituției publice.

Mutarea definitivă poate avea loc:
a) din dispoziția conducătorului autorității sau instituției publice în care își desfășoară activitatea funcționarul public, cu acordul scris al funcționarului public;
b) la solicitarea justificată a funcționarului public, cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice.

Mutarea temporară pe o altă funcție publică vacantă sau temporar vacantă se dispune motivat, în interesul autorității sau instituției publice, de către conducătorul autorității ori instituției publice, pe o funcție publică de același nivel, cu respectarea categoriei, clasei și gradului profesional al funcționarului public, pentru o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic. În cursul unui an calendaristic un funcționar public poate fi mutat mai mult de 6 luni numai cu acordul său scris. Funcționarul public trebuie să îndeplinească condițiile de studii și condițiile de vechime pentru ocuparea funcției publice în care urmează să fie mutat.
Mutarea temporară a unui funcționar public de execuție se poate dispune de conducătorul autorității sau instituției publice, motivat, cu repartizarea postului corespunzător funcției deținute de funcționarul public, pentru o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic, în măsura în care
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un functionar public poate fi mutat dintr-un compartiment ( in ... ROSCULET ROSCULET Un functionar public poate fi mutat dintr-un compartiment ( in care este incadrat cu decizie emisa de conducatorul autoritatii ) in alt compartiment al ... (vezi toată discuția)
Schimbare felul muncii george_dext george_dext Un functionar public ,angajat prin concurs ca inspector in cadrul departamentului financiar contabil- la executari silite, poate fii mutat fara acordul sau ... (vezi toată discuția)
Mutare functionar public fara acordul lui ion60ion ion60ion buna ziua Este posibil ca un functionar public sa fie mutat in acceasi institutie pe un post vacant fara acordul lui? care este temeiul legal? multumesc. (vezi toată discuția)