avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... spatiu comun sau cu alta destinatie ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

spatiu comun sau cu alta destinatie ?

Omul de serviciu refuza sa faca curat in uscatoarele blocului ( 2 la numar la parter si etajul patru ) intr-un bloc cu 4 etaje fara balcoane. Intrebata administratora spune ca femeia de serviciu nu intra in spalatorie deoarece este camera cu alta destinatie in contextul in care aceasta este utilizata de 50+1 din locatari ?
Cel mai recent răspuns: DanutzGenila , utilizator 11:00, 19 Ianuarie 2023
Ce destinate sa aibe spalatoria?Este spatiul comun, unde femeia de serviciu trebuie sa faca curatenie. Si administratora sa-si vada de treaba ei, ea este doar angajata asociatiei.
Discutati cu presedintele....
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie in calitate de angajator are dreptul prin CIM si fisa postului sa prevada in mod concret spatiile unde urmeaza ca femeia de serviciu sa presteze activitati
Buna dimineata. Femeia de serviciu poate face curatenie in spatiul tehnic al blocului, la subsol?
"Femeia de serviciu", acum se numeste - "ingrijitor cladiri", este un angajat cu contract individual de munca, cu drepturi si obligatii. Mai mult, la angajare, i se intocmeste o Fisa a postului, unde, de regula, sunt prevazute toate atributiile sale.
Daca in acea Fisa a postului, angajatorul (as. prop.) a prevazut ca angajatul trebuie sa faca curatenie si in subsol si - foarte important, angajatul a semnat c.i.m-ul si Fisa postului, atunci, acesta trebuie sa faca curatenie si in subsol.
Acum vreau sa va zic ceva, din practica de peste 30 de ani, pe care o am: da, subsolul este un spatiu tehnic care apartine tuturor proprietarilor din imobil - proportional cu cota-parte indiviza de proprietate, dar nu este peste tot la fel. Unele subsoluri au dotari de ALA, altele nu, in unele subsoluri proprietarii si-au amenajat boxe (aprobare tacita), iar cei care au boxe, de regula mentin singur ordinea si curatenia in subsol. Acolo unde nu intereseaza pe nimeni ce este cu subsolul, sunt cele mai mari probleme: scurgeri de apa si agent termic, mizerie, rozatoare, insecte, mirosuri...
Pe de alta parte, daca subsolul unde locuieste @DanutzGenila, este un subsol obisnuit, nu are nici boxe si nici alte echipamente pe-acolo, este de datoria proprietarilor - prin as. prop., ca periodic, sa se faca curatenie in subsol, sa se faca desinsectie si deratizare, sa fie facute toate reparatiile necesare. Acum, depinde, toate astea se pot face in "regim propriu", unde poate fi convocat si ingrijitorul de cladiri, sau poate fi facuta de catre o echipa specializata in astfel de lucrari.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mizeria din fata blocului, pe spatiul verde Cristilica Cristilica In fata blocului in care locuiesc, pe spatiul verde, este o mizerie de nedescris: hartii, sticle aruncate, kilograme de mucuri de tigari, cutii goale de bere, ... (vezi toată discuția)
Ce responsabilitati are o femeie de serviciu? Criste simona Criste simona Buna ziua!!As dori sa stiu ce responzabilitati are femeia de serviu?Ea este obigata sa curete spatiile verzi din jurul blocului si sa taie gardul viu fara sa ... (vezi toată discuția)