avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Anexa nr.26-adeverinta somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Anexa nr.26-adeverinta somaj

Buna ziua.As vrea sa stiu daca suma din coloana nr.3(BCCAM-baza de calcul la contributia asiguratorie pt.munca) trebuie sa fie egala cu suma din coloana nr.4(BCIS- baza de calcul al indemnizatiei pentru somaj).Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 30 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Coloana 3 - BC - baza lunară de calcul al contribuţiei asigurătorie pentru muncă determinată în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Coloana 4 - BCIS - baza lunară de calcul al indemnizaţiei de şomaj. Se completează cu veniturile care constituie baza de calcul al indemnizaţiei de şomaj în conformitate cu art. 19^1 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare. Pentru perioadele anterioare datei de 1.01.2018 se completează cu baza lunară de calcul asupra căreia se aplică contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj în cota prevăzută de lege, determinată în conformitate cu dispoziţiile titlului V ,,Contribuţii sociale obligatorii" cap. IV din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, în vigoare până la data de 1 ianuarie 2018.


BC - baza lunară de calcul al contribuţiei asigurătorie pentru muncă

Baza lunară de calcul al contribuției asiguratorii pentru muncă o reprezintă suma câștigurilor brute realizate din salarii ...

BCIS - baza lunară de calcul al indemnizaţiei de şomaj.
Veniturile care constituie baza de calcul al indemnizației de șomaj prevăzute la art. 39 alin. (2^1) din legea76/2002 sunt veniturile care constituie baza de calcul al contribuției asiguratorii pentru muncă.

In speta, cele doua coloane pot avea aceeasi suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o angajata careia i se desface cim cu data de 17.06.2022, ... cristina_huszarr cristina_huszarr buna ziua. am o angajata careia i se desface cim cu data de 17.06.2022, cf art 65,alin 1. va rog sa-mi spuneti cum se completeaza adeverinta tip pt. somaj cu ... (vezi toată discuția)
Dosar somaj - contributia la bugetul asigurarilor de somaj rabina rabina Bună seara, adeverinţa care atestă plata contribuţiei la bugetul asigurărilor pentru şomaj trebuie să specifice în detaliu şi perioada în care am ... (vezi toată discuția)
Completarea anexei 7 somaj ContSters336142 ContSters336142 Cum se completeaza anexa 7 (adeverinta privind stabilirea indemnizației de șomaj) din Normele de aplicare a Legii 76/2002, avand in vedere noile prevederi? ... (vezi toată discuția)