avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Votul a 2/3 sau jumatate plus unu ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Votul a 2/3 sau jumatate plus unu ?

Buna ziua, as avea on intrebare, daca ma puteti ajuta: Sunt sef de bloc si trebuie sa schimbam conductele de scurgere-canalizare de la subsolul blocului. Trebuie sa facem o scurta sedinta sa discutam problema, si sa facem lista cu proprietarii si sa o semneze fiecare ca este de acord sa se retina lunar de catre asociatie o suma de bani reprezentand costul lucrarii. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: pentru a fi legala retinerea banilor de catre asociatie, trebuie sa fie de acord jumatate sau doua treimi din numarul total al proprietarilor ? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2019
Pilu, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 00:52, 11 Septembrie 2019
latka a scris:

Veți hotărî doar cei 14,din care 10 trebuie sa fie de acord. Pentru ca tot 14 vor plăti, nu toată asociația.
Art. 51 e un exemplu la general, proprietatea comuna e pe Condominiu. E absurd ca poate cineva în A.G. sa hotărască, de exemplu, termoizolarea blocului și sa nu locuiască acolo.

Și cum procedăm în cazul Asociației noastre, care a fost înregistrată la Judecătoria Brăila pe data de 24.12.1997, ca fiind UN CONDOMINIU UNIC ... PENTRU CELE 9 BLOCURI ȘI CELE 28 DE SCĂRI, ÎN CARE LOCUIESC 458 DE PROPRIETARI, PE 6 STRĂZI DIFERITE ?!
Știind definiția Condominiului și a proprietății comune din Legea nr. 196/2018, art. 2, această falsă Asociație de Proprietari este în totală ilegalitate, deoarece, de exemplu, blocul meu nu poate avea proprietăți comune cu celelate 8 blocuri !
Voi cere chiar și Nulitatea Absolută a întocmirii listelor de plată, deoarece nici Cotele-Părți Indivize nu pot fi clare, odată ce actele constitutive ale falsei noastre Asociații N-AU MAI FOST ACTUALIZATE ȘI LEGALIZATE LA JUDECĂTORIE (conform at. 17 și 21) DIN DECEMBRIE 1997, ADICĂ DE PESTE 21 DE ANI !!!
În cazul ăsta, toate Adunările Generale au fost ilegal convocate, deoarece la Judecătorie figurează ca proprietari mulți decedați, dar și proprietari care deja și-au vândut demult imobilele !

Or fi votat fantomele, sau Zombie !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
flory_mr.... userul a pus o intrebare....cu ce spui tu,nu-l ajuti...
Plus ca toti stim situatia ''falsei asociatii''....devine obositor.
vali m a scris:

flory_mr.... userul a pus o intrebare....cu ce spui tu,nu-l ajuti...
Plus ca toti stim situatia ''falsei asociatii''....devine obositor.

Toate exemplele mele negative din A.P.71 ajută pe oricine, pentru că asta-i realitatea, chiar dacă pare obositoare, dar abuzurile și ilegalitățile de la noi nu mai au finalitate, și oricine poate lua aminte ce e rău la noi, să nu se mai întâmple și altora.
Apropo, așteptam un răspuns la ceea ce am postat eu, referitor la faptul că, așa cum se spune în art. 51, trebuie o Adunare Generală pentru aceste reparații, cu aprobarea a 2/3 din voturi.
Marea problemă e dacă se știu care sunt proprietarii și membrii Asociației, mai ales dacă actele constitutive sunt aceleași de peste 21 de ani, pentru că altfel orice A.G. va fi anulată de Instanțe !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament neizolat bloc nou loana1 loana1 Buna ziua. Am achizitionat 1 apartament intr-un bloc nou. La prima sedinta, proprietarul de la ultimul apartament a facut precizarea ca acoperisul blocului nu ... (vezi toată discuția)
În ce condiții poate fi folosit fondul de reparații constituit de o asociație de proprietari? este nevoie ca toți să își dea acordul pentru realizarea unor lucrări? alecsvlad alecsvlad In ce conditii poate fi folosit fondul de reparatii constituit de o asociatie de proprietari? Este nevoie ca 100% din locatarii unui condominiu sa isi exprime ... (vezi toată discuția)
Modernizarea condominiului (a clădirii asociației) se face prin acordul și votul a 2/3 din totalul proprietarilor asociației respective. flory_mr flory_mr Ce înțelegeți din acest articol 51 din Legea nr. 196/2018 - nu cumva se referă la OBLIGAȚIA Acordului a 2/3 din totalul proprietarilor pentru a se ... (vezi toată discuția)