avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare tichete de masa

Dragii mei

Se pot acorda tichete de masa pentru o persoana care lucreaza jumatate de norma?
Va multumesc

say
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 14:47, 28 Noiembrie 2009
Bineinteles ca da, nr. de tichete corespunzatoare unei jumatati din zilele lucratoare ale lunii.
say a scris:

Dragii mei

Se pot acorda tichete de masa pentru o persoana care lucreaza jumatate de norma?
Va multumesc

say

Legea nu conditioneaza acordarea tichetelor de masa de durata timpului de munca.
Nu exista in legislatie specificat ceva legat de tichet/timpul partial lucrat. Doar maxim 1 tichet/zi; nicaieri 0,5 tichet/zi daca lucreaza jumate de norma.
say a scris:

Dragii mei

Va multumesc

say

Conform legii 142/1998 si a hg nr. 5/1998 - norme de aplicare a legii 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, tichetele de masa se pot acorda numai salariatilor pentru fiecare zi lucratoare lucrata si se pot utiliza maxim 2 tichete/zi.
Criteriile de acordare se stabilesc prin reglementari interne.
Prin urmare, legea nu conditioneaza prin tipul de contract pe care trebuie sa il aiba un salariat sau norma de timp, ci doar zilele lucratoare in care salariatul este prezent la lucru.
Buna ziua,
se acorda tichete si la jumatate de norma, dar, in cazul cumulului de functii (mai multe locuri de munca), salariatii au dreptul la tichete de masa doar la locul de munca unde au functia de baza. Insa, si aici mai sunt exceptii de la regula. Oricum, atata timp cat angajatorul iti da si nu iti ia, e bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare tichete de masa gabihob gabihob In situatia in care o persoana este angajata cu contract de munca partial de 4 ore pe zi la o firma care acorda tichete de masa are dreptul sa primeasca ... (vezi toată discuția)
Acordarea tichetelor de masa nfa nfa Orele suplimentare realizate de personalul turant intr-o luna si compensate in luna urmatoare pot fi luate in calcul ca ore lucrate la acordarea tichetelor de ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa anonim anonim Daca am 2 contracte de munca dintre care unul cu timp partial, beneficiez de tichete de masa in baza acestui contract, binenteles prroportional cu timpul ... (vezi toată discuția)