avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este abuziv sa prestez servicii pentru 2 firme ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este abuziv sa prestez servicii pentru 2 firme diferite , chiar dacă in contract am specificat clar firma pentru care trebuie sa muncesc?

Buna ziua ! Vreau sa știu dacă dpdv juridic este legal sa prestez servicii și pentru alta firma , chiar dacă face parte din același brand comun , și chiar dacă in contractul meu de munca este specificat clar cine imi este angajatorul . Țin sa precizez ca firma este o multinaționala , sub numele căruia este și firma la care sunt angajat și sub numele căruia sunt obligat sa prestez servicii și pentru cealaltă firma . Cele 2 firme sunt înregistrate separat fiecare având datele de identificare diferite . Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:18, 2 Septembrie 2019
Dpdv al legalitatii , nu puteti sa prestati activitate pentru o alta firma ,daca nu aveti incheiat un raport juridic cu acesta.

Codul Muncii
art. 15^1 .
In sensul prezentei legi, munca nedeclarata reprezinta:
a) primirea la munca a unei persoane fara incheierea contractului individual de munca in forma scrisa, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii;
...

art.260
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
e1) primirea la munca a uneia sau a mai multor persoane fara transmiterea elementelor contractului individual de munca in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii, cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei;
....
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
....

(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca a venit itm onisim scripet onisim scripet daca a venit itm si a prins o echipa de 4 muncitori fara angajare cu un inginer care raspunde si a luat lucrarea vor fi sanctionati atat muncitorii cat si ... (vezi toată discuția)
Munca la negru Adrian Firut Adrian Firut Daca muncesc 2 zile pe saptamana la o persoana fizica si ma plateste cu 800 de lei pe luna este considerata munca la negru? Daca da ,ce risc am eu si ce ... (vezi toată discuția)
Lucru la negru Cristiez Cristiez Am fost găsit lucrând pt o firma, deși eu sun angajat mapn, cadru militar activ. Când au venit cei de la itm, m-am speria și am completat hârtia ... (vezi toată discuția)