avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... incepator interzis in afara tarii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

incepator interzis in afara tarii

au voie incepatorii(cei in primul an de condus)sa conduca in afara tarii(mai ales pe autostrada)?
Cel mai recent răspuns: igna_florin , utilizator 16:27, 2 Decembrie 2009
In Decretul 328/1966 se mentiona ca nu au voie incepatorii sa iasa din tara conducand o masina.
Intre timp acel decret s-a abrogat si e in vigoare Legea 49/2006 modificata, in care nu mai exista acea prevedere.
Oricum, ideea era si atunci ca nu ai voie sa "iesi" din tara, nu se spunea nimic despre conducerea unei masini in afara tarii, care tine de legislatia fiecarei tari.
Nici regulamentul de aplicare a noului cod rutier nu mai prevede ca nu au voie incepatorii sa iasa din tara.
Concluzia ar fi, daca nu se mai prevede nimic, ca ar fi legal.
MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rute internationale izamicutza izamicutza Daca pretenul meu are permis de 4 luni are voie sa conduk pe rute internationale precum Anglia-Romania ...sau permisul trebuie sa aiba makr un an vechime?k ar ... (vezi toată discuția)
Motiv sechestrare masina italia iojamaria iojamaria Buna seara. Asi dori sa stiu daca , in legislatia italiana , exista baza legala pentru sechestrarea unei masini, de catre carabinieri, in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere mai putin de un an petcudaniela petcudaniela As dori sa stiu daca,pana la urma, detin permis de conducere de 6 luni,am voie in legalitate sa conduc in afara tarii,sa plec cu masina din romania in alta ... (vezi toată discuția)