avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Ma confrunt cu urmatoarea problema si anume:
Parintii au decedat. Dezbaterea succesiunii -mostenirii nu a avut loc.
Unul dintre fratii mei...imi solicita sa mergem la un notar public pentru a putea intocmi un act notarial ..din care sa rezulte faptul ca el(fratele) imi cedeaza toata partea lui succesorala...contra unei sume de bani ...mie.
Intrebarea mea este: Ce documente ar trebui intocmite ...astfel incat acestea sa nu fie contestate in instanta de catre sotie, copiiii sau chiar fratii mei...si chiar daca ar fi contestate in instanta...acestia sa nu aiba castig de cauza. Avand in vedere ca la mijloc sunt bani( cedare parte succesorala contra unei sume de bani).De mentionat si faptul ca acest frate care cedeaza partea lui succesorala sufera de o boala incurabila(chimioterapie...etc...)
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 07:49, 5 Septembrie 2019
Daca va cedeaza partea lui contra unei sulte, este ca si cum i-ati cumparat partea. Nimrni nu mai poate sa vina pe urma sa ceara ceva. Daca boala de care sufera nu-i afecteaza capacitatea de a lua decizii, este perfect legal. Ce acte aveti nevoie mergeti la notar si intrebati. Va recomand sa mergeti la minim 3 sa vedeti ce si cum, sa aveti de unde alege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nicoleta63 nicoleta63 sotul meu a decedat si am 2 copii majori.Copiii vor sa cedeze in favoarea mea tot ceea ce aveam eu si sotul impreuna .Am fost la un notar si am spus aceste ... (vezi toată discuția)
Ajutor din partea unui notar maria dinca maria dinca Buna ziua. Am urmatoarea situatie de partaj la notar. Mama impreuna cu fratele cel mare si bunica vor sa ii cedeze prin semnatura unui alt frate cel mai ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune dan_co dan_co Buna ziua. As dori un sfat legat de iesirea din indiviziune a 2 mostenitori legali. In fapt este vorba de 2 frati care, in urma decesului unicului parinte ... (vezi toată discuția)