avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandirea permisului suspendat 90 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandirea permisului suspendat 90 de zile

Buna ziua! In urma cu o saptamana mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile in urma traversarii caii ferate la semnalele acustice si sonore. La acea trecere nu exista bariera, am oprit, m-am asigurat ca nu vine trenul, insa am uitat de semnale. :( . politistul care mi-a intocmit procesul verbal mi-a spus ca pot sa imi redobandesc permisul dupa 30 de zile daca dau examen. Pe internet gasesc ca pentru contraventia mea nu exista aceasta posibilitate si trebuie sa astept cele 90 de zile. Am sunat la drpciv si mi s-a spus ca nu se poate recupera mai devreme, apoi domnul cu care am vorbit m-a pus in asteptare, ca sa se intereseze si dumnealui, dupa care m-a informat ca pot da examen sa recuperez permisul dupa 30 de zile. Intrebarea mea e: pe cine sa cred? Nu mai inteleg nimic. Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2019
Claudiu7111, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:31, 5 Septembrie 2019
Legea 130/2019 de modificare a OUG 195/2002

„Art. 104 – (1) La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române.

(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:

a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;

b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.

(3) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, pentru săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a faptelor prevăzute la art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) lit. a) și art. 103 alin. (1) lit. c). Pentru fapta prevăzută la art. 102 alin. (3) lit. e), perioada de suspendare se reduce la 30 de zile, la cererea titularului:

a) dacă depășirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus este cu 70 km/h;

b) dacă depășirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus este cu mai mult de 70 km/h, doar dacă fapta a fost săvârșită o singură dată în 12 luni.

(4) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 45 de zile, la cererea titularului, în cazul prevăzut la art. 103 alin. (2) și la art. 118 alin. (5).

(5) Dispozițiile alin. (3) și (4) se aplică în mod corespunzător și cazului prevăzut la art. 104^1 alin. (1), în situația în care faptele respective fac parte din cele prevăzute la art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) lit. a) și e), art. 103 alin. (1) lit. c), art. 103 alin. (2) și art. 118 alin. (5).

(6) Conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:

a) a cumulat, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;

b) a fost implicat într-un accident de circulație din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit că a condus vehiculul în timp ce se afla sub influența alcoolului;

c) sancțiunea contravențională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune.”

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea perioadei de suspendare c0sminvl c0sminvl Bună seara, vin și eu cu o intrebare Am fost prins depășind viteza în localitate (107km), am făcut contestație, apel iar acum a fost data hotărârea ... (vezi toată discuția)
Radar filofteea filofteea Bună ziua, azi circuland pe un drum județean, la întrare în localitate sub tăblița de cu denumirea localității era și tăblița cu limita de 50 km/h. ... (vezi toată discuția)
Examen pentru redobandirea permisului MadalinaCosmina MadalinaCosmina Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 de zile pentru conducerea cu peste 50km/h, am dat examen de redobandire si pedeapsa a fost ... (vezi toată discuția)