avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Am fost chemat telefonic la ANAF pentru că cei de la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Am fost chemat telefonic la ANAF pentru că cei de la antifraudă m-au găsit pe OLX cu ofertă de cazare. Ce pot face în această situație?

Bună seara,

Am şi eu o problemă şi v-aş ruga frumos să mă ajutaţi.
De câteva zile mă tot suna cineva să ceară cazare, eu având anunţ pe OLX cu cazare în regim hotelier, iar azi mi-a spus că este de la antifraudă şi mâine să mă prezint la ANAF.
Menţionez că am închiriat câteva zile, sub 30 de zile, dar nu am casă de marcat. Am înţeles că declaraţia de venit trebuie depusă la anul.
Este primul an de cririe, şi nu am alte abateri.
Ce pot face în situaţia aceasta? Mulţi îmi recomandă să nu mă prezint fiind clar că nu ştiu cine sunt şi ce apartament inchiriez, dar eu aş vrea să fie totul în regulă, nu să stau să văd dacă mă pot ei identifica sau nu. Pe primăvară am avut chiriaşi la lună şi am depus contractul la ANAF.
Mulţumesc frumos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Raluca Dudescu , Consultant managementul calitatii 20:43, 26 Septembrie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scrie ca a depus contractul de inchiriere la ANAF
Buna ziua "free_your_mind".

Am inteles, din cele ce le-ati relatat, urmatoarele :

"... De câteva zile mă tot suna cineva să ceară cazare, eu având anunţ pe OLX cu cazare în regim hotelier, iar azi mi-a spus că este de la antifraudă şi mâine să mă prezint la ANAF.
Menţionez că am închiriat câteva zile, sub 30 de zile ... ",

cat si

"Pe primăvară am avut chiriaşi la lună şi am depus contractul la ANAF".

Va propun sa nu luati in considerare raspunsurile ce nu sunt conforme cu speta initiata.

Succes !!!
@Drajeanu

Depunerea contractului la ANAF este o mentiune inexacta deoarece de multa vreme se depun doar declaratii, fara contracte. Practic, utilizatorii site-ului nu au inteles exact ce a dorit sa spuna dansul. Cea mai buna solutie e sa discute cu un contabil si sa lamureasca exact ce, cand a depus si ce alte demersuri trebuie sa faca pt inregistrarea si declararea veniturilor.

Drajneanu a scris:

Scrie ca a depus contractul de inchiriere la ANAF

Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
Raluca Dudescu, Consultant managementul calitatii
Orice persoana juridica sau fizica poate achizitona casa de marcat fiscala. Nu se poate elibera chitanta de incasare pentru persoane fizice decat in conditia in care incasarea este pur intamplatoare(nu e cazul) . Poae fi vorba de persoane juridice care sa inchirieze si carora trebuie sa le eliberati documente. Eu sunt distribuitor case de marcat fiscale si am vandut mai multe case de marcat pesoanelor fizice care fac astfel de activitate.
OUG 28/1999 actualizata, art 2- exceptii emitere bon fiscal, pct. f) mentioneaza ca se excepteaza incasarile efectuate din activitățile desfășurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implică crearea unei societăți comerciale.
Acum, important este ca dansul sa consulte un contabil si sa vada care forma de organizare este mai potrivita si daca emiterea de bonuri fiscale este necesara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot emite facturi ca persoana fizica inregistrata la anaf? mariusgrid mariusgrid Buna ziua! Sunt persoana fizica (PF nu PFA) si detin un apartament pe care il inchiriez in scop turistic. Am declarat activitatea la ANAF, am cumparat casa ... (vezi toată discuția)
Cum se declara venituri mici si sporadice din inchiriere in regim hotelier per noapte? vioricaw vioricaw Cum se declara veniturile mici si sporadice din inchiriere in regim hotelier per noapte? Ma gandesc sa dau la inchiriere in regim hotelier o garsoniera, nu ... (vezi toată discuția)
Am solicitat la anaf informatii in lgatura cu inchirierea. CapyBara CapyBara Am solicitat la ANAF informatii in lgatura cu inchirierea in scop turistic a unui apartament cu o camera pentru care regimul fiscal este cel de impunere pe ... (vezi toată discuția)