avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am rămas gravidă cât soțul era în penitenciar, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am rămas gravidă cât soțul era în penitenciar, dar după ce a ieșit a recunoscut că m-a folosit. Vreau să divorțez și să am doar eu drepturi asupra copilului, cum să fac?

Buna ziua! Am cunoscut un băiat innchis l-am așteptat 3 ani de zile intre timp ne am cununat acolo în penitenciar odată ieșit mi a recunoscut că doar sa folosit de mine asta după ce am rămas însărcinată cu el acum nu vrea sa îmi acorde divorțul cu motivul că el vrea să aibă drepturi la copil asta după ce ma gonit și mi-a sp că el nu vrea nici un copil și să fac ce vrea că nu-l interesează copilul as vrea până nasc sa pot sa divorțez și să mi trec copilul pe numele meu. ce trebuie sa fac? Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:08, 10 Septembrie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. copilul va purta numele de familie al tatălui din căsătorie, indiferent dacă divorțați sau nu (prezumția de paternitate a soțului mamei).
2. tatăl va avea dreptul de vizită și relații personale cu minorul indiferent dacă sunteți căsătoriți sau nu, și indiferent de numele ”pe care este trecut copilul”.
3. va avea, de asemenea, obligația de întreținere.
4. dacă nu vă înțelegeți cu privire la punctele 2 și 3, instanța va stabili cuantumul pensiei de întreținere și -la cerere- va încuviința un program de vizitare.
5.dacă soțul nu este de acord cu divorțul, puteți obține desfacerea căsătoriei în instanță.
Da dar el nu vrea să recunoască copilul tocmai din această cauză as vrea sa fie pe numele meu :(
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ceea ce spun este că acel copil este al lui prin lege.
mai mult, oricât de ilogic ar părea, tot soțul ar fi apărut ca tată și dacă ați fi conceput copilul cu alt bărbat (ulterior ar fi fost nevoie să faceți tăgadă de paternitate și stabilire filiație).
Ok mulțumesc mult pt rasp!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In fapt, doamna avocat v-a răspuns deja la întrebare, copilul născut sau conceput in timpul căsătoriei este prezumat a avea ca tata pe soțul mamei, așadar singura posibilitate de a încerca sa eludați participarea tatălui ca actor in certificatul de naștere este aceea de a înceta căsătoria înainte de nașterea copilului. Puteți încerca, cu un avocat bun de partea dvs, și poate cu un pic de noroc dacă “soțul” nu opune rezistența (a se citi nu-și face apărările) văzând ca nu stati ca mielul la tăiere.
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2019
ziba, utilizator

Alte discuții în legătură

Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii - mai complicat dana242000 dana242000 Buna ziua, sunt noua pe acest forum si as vrea sa va adresez o intrebare: sunt in plin proces de divort si custodie cu sotul - in urma casatoriei a ... (vezi toată discuția)