avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate divorta la notar in cazul cind sotia e ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate divorta la notar in cazul cind sotia e insarcinata?

Buna ziua .

sunt insarcinata in 7 luni as putea divorta cu sotul la Notar, si nu in insanta.
(copilul neapartinindu-i sotului)

:(
se poate...dar pentru a nu exista probleme de paternitate ulterioara, ar trebui sa dea si tatal copilului (nu cu sotul de care divortati) la notariat (dupa divort) o declaratie de recunoastere a paternitatii, pentru a-l putea trece pe certificatul de nastere al copilului drept tata.
va multumesc foarte mult!
Indiferent daca divortati ori nu divortati pana la nastere, copilul a avea ca tata TOT pe actualul / fostul dvs. sot.

Art. 53 C. fam
Copilul născut în timpul căsătoriei are ca tată pe soţul mamei.
Copilul născut după desfacerea, declararea nulităţii sau anularea căsătoriei are ca tată pe fostul soţ al mamei, dacă a fost conceput în timpul căsătoriei şi naşterea a avut loc înainte ca mama să fi intrat într-o nouă căsătorie.

In cazul dvs. (insarcinata in 7 luni) e putin probabil ca veti reusi si un divort si o noua casatorie pana la nastere, astfel incat va trebui sa promovati in termen de 3 ani de la nastere o actiune de tagada de paternitate.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
romascanu, moderator
va multumesc foarte mult,

vreau sa va relatez succint situatia si apoi daca e posibil un raspuns,eu sunt din Rep Mold. m-am casatorit cu un cetatean roman in 2007, si dupa o perioada scurta am avut neintelegeri, certuri eu am hotarit sa ma intorc inapoi acasa continuindu-mi aici in Rep.Moldova studiile si astfel eu nu stiu nimic de "sotul" meu de ceva timp, nu am avut nici o legatura.

Acum fiind insarcinata cu concubinul doresc sa divortez pentru a nu trece copilul pe numele sotului(pentru ca evident nu e el tatal copilului)

acum as vrea sa va pun intrebarea: In cazul cind copilul se naste si eu in instanta ma prezint cu X si Y..fiecare declarind ca nu e copilul lui iar altul recunoscind ca el e tatal ,....instanta se pronunta cumva sau aceasta e o nulitate?
Vreau sa adaug ca nu sunt cetateana a statului roman, nu am nici un act de identitate romanesc.

Alte discuții în legătură

Divort:ce nume va avea bebelusul? alexa-rozi alexa-rozi Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Sunt insarcinata si sunt in divort.Tatal copilului este un barbat cu care traiesc de foarte multi ani,nu este cel cu care sunt ... (vezi toată discuția)
Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)