avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune

Buna ziua .Vă rog să mă ajutați . Bunicii mei au cumpărat o casă si un teren in anul .1925.Jumate din teren si din casă a fost dată unchiului meu.După ce au decedat bunicii tatălui meu a revenit un sfert din mostenire respectiv unchiului meu trei sferturi .Casa sa demolat in anul 1965. Tatăl meu a construit o casă pe teren.Tatăl meu si unchiul meu au decedat.Eu locuiesc in casă .Trebuie să dau părți din casă verilor mei sau numa din teren. Ce mă pot astepta de la verii mei nu suntem in relații bune.Nu siau facut succesiunea după unchiu.Eu plătesc impozitul pentru tot terenul.Nu pot intabula casa . Verilor mei leam facut oferta dar nimic.Sa deschid proces ce sanse am..?
Cel mai recent răspuns: Sorin_Sorin_ , utilizator 15:01, 10 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca exista dovezi IREFUTABILE adica acte care dovedesc ca acea casa este facuta doar de tatal dumneavoastra atunci nu trebuie sa dati decat teren si contravaloarea cotei din vechia casa ce le revenea si pe care ati demolat-o.
Daca nu exista acte atunci se impart toate bunurile conform cotelor de care ati vorbit.
Consultati URGENT un avocat care sa vada toate probele existente.
Solicitati in instanta iesirea din indiviziune cu atribuirea bunului in materialitate si obligatia de a plati sulta.
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Vă mulțumesc pentru răspuns! Nu am acte pe casă ,dar pot să dovedesc că această casă a fost construită de tatăl meu dacă prezint nişte martori la proces?
Mulțumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire indiviziune smile_506 smile_506 Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti in cazul meu. Am dat acte matusii mele sa isi faca sucessiunea pe un teren si casa pe care o avem impreuna ... (vezi toată discuția)
Proces mostenire/succesiune intre frati macritza macritza Buna ziua, Doresc a afla raspunsuri si sprijinul unui avocat pentru un eventual proces de mostenire care are ca si obiect un imobil cu gradina. Cazul ... (vezi toată discuția)
Mostenire rog ajutor bla bla bla bla Buna ziua as avea o intrebare bunicul a decedat la fel si tatal meu.eu am acceptat mostenirea(sunt nepoata de fiu decedat) astfel bunica nu si-a putut ... (vezi toată discuția)