avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... În urma unui proces de malpraxis, am fost convins de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

În urma unui proces de malpraxis, am fost convins de avocații la care am apelat să solicit daune astronomice. Acum s-ar putea să fiu executat silit din cauza taxelor pe care nu pot să le plătesc, ce pot face?

Sa va expun problema mea , am fost victima unei operatii nereusite, si am apelat la o casa de avocatura si l-am dat in judecata pe medic.

Eu m-am operat in octombrie 2014 ,cand i am platit si onorariul medicului si ,neavand nici un efect operatia a reintervenit in noiembrie 2015,dar fara bani(a specificat cu titlu de revizie chirurgicala,,desi tehnica operatorie era cu totul alta)

Acum problema principala -am apelat la o anume casa de avocatura , mi a luat cazul ,am acceptat un onorariu destul de mare ,m-au pus sa le platesc in doua rate ,prima rata le am platit o , a doua nu am mai avut serviciu in perioada urmatoare,si i-am rugat sa platesc in mai multe rate,au refuzat.

De asemenea nu au facut nimic sau aproape nimic in ceea ce priveste acea cauza.

Mentionez ca in contract nu era stipulat faptul ca nu se apuca de lucru pana nu primesc toti banii.

In cele din urma m-au executat silit pentru restul de suma si,am facut prostia sa merg mai departe cu aceste personaje.
In fine, m-au convins sa solicitniste daune morale astronomice(200 si ceva de mii de euro) spunandu mi ca daunele morale se taxeaza doar cu o suta de lei, si sa fac cerere de ajutor public judiciar.

Ca sa am neplacuta surpriza ca mi s a fixat o taxa de timbru enorma de 12 mii de lei si ca au fost taxate si daunele morale.
I am spus sa faca ceva , a refuzat sa faca , a zis sa astept justificarea pe care o da instanta.

In cele din urma am renuntat la proces, pentru a scapa de aceasta taxa.La proces au fost si avocatele partilor adverse(am uitat sa spun au dat si clinica in judecata ,desi eu le am interzis acest lucru)

E posbil ca speta, cauza respectiva sa fi fost deja prescrisa?Avocata medicului a adus acest argument..

Din comportamentul lor si cum au procedat(mi au dat mesaj sa ma prezint la proces daca nu vreau sa platesc acea taxa de timbru) cred ca s-au inteles cu avocatii clinicii, ca sa mi faca acest rau..
Au procedat cu deplina rea credinta.

Am apelat la alta avocata pentru completarea dispozitivului si, judecatoarea care a judecat cauza a spus ca e neintemeiat,deoarece nu am fost inca executat silit de ANAF.,nu s a trimis hartie de executare

Ce pot face in aceasta situatie?
Am uitat sa spun au depus actele pentru proces la sfarsitul lui noiembrie 2018
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ion512 , utilizator 12:49, 17 Septembrie 2019
Formulați o nouă cerere de chemare în judecată, prima cerere are efect întreruptiv de prescripție!
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate taxa de timbru va trebui platita, indiferent ce solutie da instanta (daca se constata intervenita sau nu prescriptia).

Daca nu ati platit acea taxa actiunea se va anula (nu s eva judeca) si nu o veti avea de achitat.

Daca insa ati beneficiat de scutire (ati formulat cerere de ajutor public judiciar) e posibil ca in functe de solutie sa achitati silit si acea taxa.

Sunt f multe aspecte de luat in considerare in speta dvs si trebuie studiat cu atentie si dosarul cauzei.
Apelați la un mediator. Acolo nu există taxe de timbru... înțelegerea indiferent de suma se timbreaza doar cu 20 lei daca e consfintita de judecator.. :) SUCCES.
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2019
Ioan Viorel Danciu, Mediator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situația este destul de serioasă mergeți cu actele la un avocat pt a vedea dacă mai aveți variante.Verificati daca asa zișii avocati au drept de exercitare a profesiei,pe această nișă a obținerii de daune pr victimele accidentelor operează o groaza de firme fantoma,avocati din barouri paralele etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Ion512 a scris:



Din comportamentul lor si cum au procedat(mi au dat mesaj sa ma prezint la proces daca nu vreau sa platesc acea taxa de timbru) cred ca s-au inteles cu avocatii clinicii, ca sa mi faca acest rau..



am mai auzit chestii de astea ,din pacate......tot asa s-au inteles cu avocatii clinicii si pana la urma saracul om s-a trezit in afara faptului ca era NENOROCIT pe viata,in urma unei operatii, a mai ramas si dator la acest tip de avocatei lacomi dupa bani ....RUSINE MAXIMA pentru acest tip de oameni.
eu unul sunt patit de asa zisii medici de la noi.....am ajuns pe la colegiul medicilor din Bucuresti ...astia o taraganeaza rau de tot (corb la corb nu-si scoate ochii) , inca mai astept , dar daca vad ca vor incerca (deja se simte treaba asta) sa-l scoata "basma curata" pe medicul implicat , VOI FACE PLANGERE PENALA la care voi aduce probe.
ASTA NU COSTA bani , doar expertizele(care-s de partea mea) , sa ma coste ceva bani.
cred ca ati inteles unde "bat" si va sfatuiesc s-o faceti si dvs.!?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2019
Florian59, utilizator

Alte discuții în legătură

Dat in judecata de firma de avocati adrian_t10 adrian_t10 Buna ziua. Va solicit o parere pentru o anumita situatie. Imi desfasor activitatea in domeniul constructiilor si in urma cu 4 ani am colaborat cu un ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere minor laura1964 laura1964 cate termene poate acorda instanta pentru a fi aduse de catre parat veniturile , avand in vedere ca acesta este avocat si se stie ca avocatura este o meserie ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos daca ma puteti ajuta sa-mi fac dreptate Florian59 Florian59 Ma simt pur si simplu inselat si pacalit de sistemul medical romanesc care mi-a luat banii din buzunar fara nici macar un rezultat bun , starea sanatatii mele ... (vezi toată discuția)