avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... În urma unui proces de malpraxis, am fost convins de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

În urma unui proces de malpraxis, am fost convins de avocații la care am apelat să solicit daune astronomice. Acum s-ar putea să fiu executat silit din cauza taxelor pe care nu pot să le plătesc, ce pot face?

Sa va expun problema mea , am fost victima unei operatii nereusite, si am apelat la o casa de avocatura si l-am dat in judecata pe medic.

Eu m-am operat in octombrie 2014 ,cand i am platit si onorariul medicului si ,neavand nici un efect operatia a reintervenit in noiembrie 2015,dar fara bani(a specificat cu titlu de revizie chirurgicala,,desi tehnica operatorie era cu totul alta)

Acum problema principala -am apelat la o anume casa de avocatura , mi a luat cazul ,am acceptat un onorariu destul de mare ,m-au pus sa le platesc in doua rate ,prima rata le am platit o , a doua nu am mai avut serviciu in perioada urmatoare,si i-am rugat sa platesc in mai multe rate,au refuzat.

De asemenea nu au facut nimic sau aproape nimic in ceea ce priveste acea cauza.

Mentionez ca in contract nu era stipulat faptul ca nu se apuca de lucru pana nu primesc toti banii.

In cele din urma m-au executat silit pentru restul de suma si,am facut prostia sa merg mai departe cu aceste personaje.
In fine, m-au convins sa solicitniste daune morale astronomice(200 si ceva de mii de euro) spunandu mi ca daunele morale se taxeaza doar cu o suta de lei, si sa fac cerere de ajutor public judiciar.

Ca sa am neplacuta surpriza ca mi s a fixat o taxa de timbru enorma de 12 mii de lei si ca au fost taxate si daunele morale.
I am spus sa faca ceva , a refuzat sa faca , a zis sa astept justificarea pe care o da instanta.

In cele din urma am renuntat la proces, pentru a scapa de aceasta taxa.La proces au fost si avocatele partilor adverse(am uitat sa spun au dat si clinica in judecata ,desi eu le am interzis acest lucru)

E posbil ca speta, cauza respectiva sa fi fost deja prescrisa?Avocata medicului a adus acest argument..

Din comportamentul lor si cum au procedat(mi au dat mesaj sa ma prezint la proces daca nu vreau sa platesc acea taxa de timbru) cred ca s-au inteles cu avocatii clinicii, ca sa mi faca acest rau..
Au procedat cu deplina rea credinta.

Am apelat la alta avocata pentru completarea dispozitivului si, judecatoarea care a judecat cauza a spus ca e neintemeiat,deoarece nu am fost inca executat silit de ANAF.,nu s a trimis hartie de executare

Ce pot face in aceasta situatie?
Am uitat sa spun au depus actele pentru proces la sfarsitul lui noiembrie 2018
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ion512 , utilizator 12:49, 17 Septembrie 2019
Pierdeți timpul pentru a formula o plângere penală sau o acțiune civilă nu aveti nevoie de nici un răspuns din partea colegiului.Si plângerea penală poate sa dureze ani pana sa se soluționeze dar macar faceti un pas inainte.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
a aparut alta problema,de fapt a fost de mai mult dar am crezut totusi ca vor intelege..
Aceste figuri ,hiene ca altfel nu i pot numi dupa ce m au dat la executor anul trecut sa le dau restul de onorariu fara sa faca nimic in ceea ce priveste acel proces, dupa ce m au bagat la apa cu acea taxa de timbru acum refuza sa mi returneze dosarul cu actele procesului , conditionandu mi returnarea dosarului de inceheierea unui rpoces verbal in care sa spun ca nu am nici o pretentie de la ei.
Ce parere aveti?Nu mi pot recupera dosarul?Astia nu o comit ilegal cu asemenea pretentii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveti acte originale depuse nu este o problemă puteti copia dosarul aflat la arhiva instanței.In cazul in care aveti acte în original aflate în posesia avocaților respectivi ,acte pe care refuză să le restituie puteti face o sesizare la barou.V-am sugerat sa verificați totusi daca avocații respectivi sunt membrii UNBR și ai unui barou,nu fac parte din structuri paralele,nu operează sub paravanul unei alte entități srl sau ong.
m am adresat baroului bucuresti ,dar ,desi avocatii respectivi apartin baroului Olt (,e vorba despre casa de avocatura Dobrescu si, avocat Dobrescu Bogdan cei care si au batut joc de mine,) cei de la baroul Bucuresti mi au luat acea plangere ,au zis ca o trimit baroului Olt si, de doua luni nimic.
Avocatii mentionati mai sus au procedat cu extrem de rea crefdinta, cu telefoane inchise in nas ,dat afara, etc nu mai intru in detalii.
Plangere la parchet se poate face pentru ceea ce mi au facut?
Problema e ca am auzit si in alte parti ca procedeaza in felul asta, iau procese, ,apuca sa ia banii ,si apoi nu castiga nimic..
Si alta chestie are niste tipe care se ocupa de dosare,sunt stagiare,au dreptul sa pledeze?
Ce as putea sa fac impotriva lor?Intreb si in contextul taxei de timbru.
Stiu ca poate nu e corect sa dati sfaturi impotriva unor colegi,dar sunt disperat cu acea taxa de timbru, plus am fost umilit la greu
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2019
Ion512, utilizator
la plangerea de la UNBR nu am primit nici un raspuns pana acum , desi am depus sesizarea din iulie, iar acei avocati ,cum am mentionat mai sus conditioneaza returnarea dosarului de inapoierea contractului si semnarea unui proces verbal ca nu am nici o pretentie de la ei
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2019
Ion512, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dat in judecata de firma de avocati adrian_t10 adrian_t10 Buna ziua. Va solicit o parere pentru o anumita situatie. Imi desfasor activitatea in domeniul constructiilor si in urma cu 4 ani am colaborat cu un ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere minor laura1964 laura1964 cate termene poate acorda instanta pentru a fi aduse de catre parat veniturile , avand in vedere ca acesta este avocat si se stie ca avocatura este o meserie ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos daca ma puteti ajuta sa-mi fac dreptate Florian59 Florian59 Ma simt pur si simplu inselat si pacalit de sistemul medical romanesc care mi-a luat banii din buzunar fara nici macar un rezultat bun , starea sanatatii mele ... (vezi toată discuția)