avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum mi-aș putea proteja soția, în cazul decesului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum mi-aș putea proteja soția, în cazul decesului meu, de posibilele pretenții ale fiicelor la dreptul de moștenire al unui apartament bun propriu?

Locuiesc intr-un apartament mostenit de la parinti. Sunt casatorit, am doua fiice. Momentan nu sunt probleme, dar oamenii in varsta pun si raul inainte. Ca atare cum as putea proteja sotia, in cazul decesului meu, de potentiala pretentie a fiicelor la dreptul de mostenire a locuintei respective.
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:10, 11 Septembrie 2019
Păi moștenirea și ieșirea din indiviziune sunt niste pași absolut firești in orice familie.
Nu stiu care anume e "raul".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de uzul fruct sweden sweden Buna ziua, Am o intrebare legata de uzul frunct in contextul unei mosteniri. In urma testamentului, o persoana lasa dupa deces un apartament de 3 camere ... (vezi toată discuția)
Cum sa transfer 50% sotiei? fany22 fany22 Buna, Inainte de casatorie am avut un teren cu casa, bun propriu, apoi m-am casatorit si avem 2 copii. Am facut reparatii la casa impreuna cu sotia, dar ca ... (vezi toată discuția)
Testament între soți: se poate face astfel încât, după decesul unuia, celălalt să moștenească tot ce-i aparține iar copiii să moștenească doar după decesul amândurora? misupatrik misupatrik Buna ziua, Ce act ar trebui sa inchei cu sotia mea pentru ca in cazul decesului oricaruia dintre noi doi, celalalt sa mosteneasca proprietatile mobiliare si ... (vezi toată discuția)