avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare din imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare din imobil

Buna ziua, sunt detinatoarea unui certificat de mostenitor, (calitate de mostenitor unic, unica fiica careia ii revine intreaga succesiune, respectiv un imobil). Mentionez ca defunctul, tatal meu a fost casatorit si ulterior divortat prin hotarare definitiva in 1988, data de la care a trait intr-o relatie de concubinaj. Mentionez ca in prezent, la adresa imobilului locuieste fosta concubina, care sustine ca a fost casatorita cu defunctul (fara sa faca dovada in acest sens). Mai mult decat atat, in cadrul procedurii notariale a dezbaterii succesiunii, de la oficiul starii civile de la locul nasterii defunctului s-a primit o informare prin care se mentioneaza ca defunctul a avut incheiata o singura casatorie incheiata prin divort prin hotarare definitiva, situatie ce invalideaza afirmatiile concubinei privind pretinsa ei starea civila.
Cum pot intra in posesia imobilului, respectand o procedura legala si care sunt pasii generali de urmat?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:25, 9 Septembrie 2019
Trebuie sa va adresati instantei de judecata cu o actiune in evacuare.
Persoana respectiva o sa fie obligata sa va achite si cheltuieli de judecata, asa ca este in interesul dvs sa contactati un avocat pentru a demara aceasta procedura.
Daca aveti certificat de mostenitor, evacuare.
Buna seara,
Va trebui sa va adresati instantei de judecata solicitand evacuarea
Atentie, este o procedura speciala.
Solicitati ajutorul unui acocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descendent contra concubina - mostenire maryy23 maryy23 Buna ma numesc Mari si am nevoie de un raspuns tatal meu a decedat in urma cu 10 luni de 13 ani traia in concubinaj,actele le detine concubina si in acest ... (vezi toată discuția)
Situatie complicata hvz hvz unchiul meu doreste sa.si vanda proprietatea: o casa batraneasca cu 2000mp; casa este dobandita prin cumparare, cu act de vanzare-cumparare prin notariat, in ... (vezi toată discuția)
Concubinaj dragos215 dragos215 MAMA A TRAIT IN CONCUBINAJ 10 ANI.CONCUBINUL A DECEDAT,ARE 3 COPII DIN CASATORIA ANTERIOARA,MAMA LOR FIIND SI EA DECEDATA.DACA CONCUBINA ARE VREUN DREPT ASUPRA ... (vezi toată discuția)