avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... ANAF - bonificatiile din 2018
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

ANAF - bonificatiile din 2018

Sunt PFA cu norma de venit. Pentru 2018 am platit tot inainte de 15 decembrie: impozit, CAS, CASS. Am aplicat in Declaratia Unica bonificatia pentru plata integrala anticipata (5%). ANAF a tinut aceste sume la "sume neutilizate la stingerea datoriilor" pana in iulie.

In iulie mi-au aparut in SPV acesti 5% ca obligatii de plata cu termen de plata 31 iulie. La ANAF mi-au spus ca asa e normal (?!!), ca o sa se regleze sistemul singur la urmatoarea luna; nici macar nu s-a uitat peste acte, parea foarte sigura ca asa e la toata lumea. Azi am in SPV situatia obligatiilor de plata actualizata (luna august) si sumele apar in continuare. Mai e cineva in situatia asta? Sa stau linistit sau sa ma duc iar la ANAF sa insist?

As mai avea o intrebare, legata de bonificatia de 5% pentru depunerea online a Declaratiei Unice pe 2018 (pana la 15 iulie 2018): cum pot sa beneficiez de aceasta bonificatie? Sa fac cerere in SPV pentru returnarea sumelor? Exista un model standard, sau doar sa aleg optiunea "Cereri" si sa scriu ce vreau?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2019
SpF2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: SpF2016 , utilizator 14:32, 15 Noiembrie 2019
Inca imi apar acele sume reprezentand bonificatia de 5% pentru plata integrala a impozitelor pe 2018 inainte de 15 decembrie (ultimul document cu situatia obligatiilor de plata din SPV e datat la sfarsitul lui octombrie). Intre timp, contul de pensii private obligatorii imi arata ca nu s-au virat contributiile pe 2018. Au trecut 11 luni de cand am platit suma intreaga, oare chiar atat de mult dureaza in mod normal?

Va rog, daca stie cineva sa imi raspunda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati declaratie unica steef steef Buna ziua Pt plata cas, cass si impozit pe venit pe anul 2018 conform formularului unic se obtine o bonificatie de 5% pt plata pina la 15 dec 2018 plus ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie unica 2019- bonificatii emiliaciotir emiliaciotir Buna ziua, Avem un PFA in sistem real cu plata impozitului estimat pana pe 15 decembrie efectuata si declaratia depusa pana pe 31 iulie 2018. In sectiunea ... (vezi toată discuția)