avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Datorie Anaf
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Datorie Anaf

Impreună cu soțul am achizitionat o hală industrială in 2015 .Am inregistrat o imediat la fisc ( nu am fost intrebați dacă este cladire rezidențială sau nerezudențială ) si am platit in fiecare an până in prezent impozit pt ea cât și pt apart si mașini .Acum câteva zile am primit o somătie de la Anaf cum că avem pt ultimii 5 ani un impozit datorat pt hală plus penalizări o sumă exirbitantă .Am intrebat de unde provine datoria si ni s a explicat că din 2015 si până in prezent nu am depus reevaluarea anuală a acestei hale .Da este adevarat nu am depus o niciodată pentru că nu am stiut iar de la Anaf nu am primit nici o notificare , somație prin care să ni se aducă la cunoștință că avem această obligatie de a o depune sau că datorăm un impozit majorat ...au asteptat să treacă 5 ani astfel incât s a ajuns la niște sume datorate exorbitante .Ce ne sfătuiți să facem ? Mulțumim mult .
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 00:08, 12 Septembrie 2019
Consultati un avocat. Acesta va poate sfatui doar in urma studierii documentelor emise de ANAF, declaratiilor depuse la ANAF si a actelor de proprietate ale halei.

Sa aveti in vedere ca, o eventuala contestatie, trebuie facuta cu celeritate astfel incat sa nu intervina prescriptia.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata impozit cladire nerezidentiala Negoita Daniela Negoita Daniela In anul 2015 am achiziționat impreună cu soțul meu o hală industrială pe care am inregistrat o imediat la fisc pentru impunere clădire și teren .Nu am ... (vezi toată discuția)
Constructie industriala in zona strict rezidentiala katalin77 katalin77 Buna ziua Ma confrunt cu o problema destul de dificila. Intr-o zona strict conform PUG si PUZ local rezidentiala, un individ a primit autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Scoatere la licitatie abuziva? CrisPop CrisPop Buna seara ! Firma pe care am mostenit-o mai are un asociat si are sub patrimoniu o hala industriala. Momentan hala este sub sechestru asigurator(avem ... (vezi toată discuția)