avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Test sarcina in scoli
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Test sarcina in scoli

Este legal sa se facă teste pentru depistarea sarcinii in școli?
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 22:10, 17 Septembrie 2019
Puteti solicita initiatorului, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, baza legala a efectuarii acestor teste. Poate fi o prevedere din ROI al scolii/ o hotarare a Comitetului de parinti, etc.
Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba de un abuz de autoritate.
Daca este vorba de minori este si mai grav!!!
Daca este vorba de persoane majore:
1) au dreptul sa refuze testul;
2) trebuie ceruta motivarea scrisa a cererii stabilimentului de a indura acest test si cu aceasta motivare scrisa, daca revin cu pretentii, ii dati in judecata.
Trebuie sa stiti ca la fiintele umane, de la declaratia drepturilor omului si cetateanului incoace, corpul este sacru.
Cum Ro este azi parte din UE si cum UE la randul ei a recunoscut susnumita declaratie ca fiind fundamentul dreptului europeean, ca romanii vor sau nu, vor trebui sa se conformeze indiferent de cine este vorba!!!

Scolile care-si permit astfel de atitudini, in tarile civilizate, sunt inchise si personalul de conducere si didactic (care era la curent si nu a facut sesizarile ierarhice obligatorii) este exclus din invatamant!!!
Dvs traiti in Ro, va trebui sa va aparati.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2019
Demos, utilizator
Sunt asistenta într-o școală specială și conducerea ne obligă să efectuăm aceste teste elevelor.Acum la începutul anului școlar,una dintre eleve mai are puțin și naste.Bineinteles toate cadrele didactice ne reproșează noua că nu am depistat sarcina și e posibil sa ne sancționeze.Multumesc mult pentru răspuns!
Situatia este diferita in scolile specializate!!!
Din pacate Romania nu prea este o tara dezvoltata si civilizata din acest punct de vedere (de unde si numarul mare de copiii handicapati care au fost adoptati de catre straini).
Si in tarile civilizate exista controale in scolile speciale pt handicapati dar numai dupa acordul parintilor si intrunirea unei comisii interprofesionale.
Deasemenea, aceste teste nu au un caracter de masa (pt a evita stressul psihic).
O mare diferenta, copiii handicapati sunt educati nu numai sexual ci si dpdv al cuplului, nu numai de catre parinti dar si de catre personalul didactic (6 ore/saptamana in Franta).
Personalul didactic este mult mai responsabil de educatia copiilor handicapati decat personalul sanitar.
Educatia cuplului, responsabilitatea in caz de sarcina este explicata de catre personalul didactic si numai dupa aceea intervine personalul sanitar care va educa sexual (nu numai placerea sexualdiferentiata ci si protectia impotriva BST, mijloacele contraceptive, etc...).

In cazul dvs va trebui sa va conformati regulamentului de functionare al institutiei.
Aceasta insa trebuie sa aiba autorizatia scrisa a parintilor pt a putea practica astfel de teste.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2019
Demos, utilizator

Alte discuții în legătură

Întâmpin o problemă la grădiniță: vor să-mi exmatriculeze copilul pentru că e mai obraznic. au dreptul să facă asta? ionuthau ionuthau buna dimineata intampin o problema la gradinita azi sotia mea a dus copilul de dimineata la gradinita si a fost abordata de educatoare ca trebuie sa semneze un ... (vezi toată discuția)
Rescrierea legii educației naționale este impetuos necesarã gabriel teodorescu gabriel teodorescu Disfuncționalități perpetuate prin noua Lege a Educației Naționale Înregistrat sub Legea Educației Naționale, În regim de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu profesorii la scoala pe motiv ca eleva are parul vopsit Laurentiuv Laurentiuv Fata mea are parul vopsit ( suvite blonde) si unii profesori o ameninta cu excluderea de la ore daca nu se vopseste la loc in culoarea naturala. Doresc sa ... (vezi toată discuția)