avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul luat de către mama în afara tarii fără ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul luat de către mama în afara tarii fără înștiințarea mea

Bună ziua,

Va rog dacă se poate sa ma ajutați cu o problema. Eu sunt divorțat de 1an și 7bluni având cu fosta un copil în vârstă de 6 ani. Copilul a început grupa 0 în România pe data de 09.09.19 iar în data de ieri 11.09.19 mama copilului dacă o pot numi asa a venit la școală, a luat copilul și a plecat cu el în Germania unde are domiciliul provizoriu și unde lucrează și în prezent. Normal eu cred ca trebuia sa fiu anunțat de către mama și de către învățător ca vrea sa îl retragă de la școală dar fără acordul meu în nici un caz asa consider. Am primit mesaj pe 11.09 ca ea este în Germania cu copilul și ca l a înscris la o forma de învățământ. Noi doi făcând o împuternicire unul celuilalt pentru a efectua călătorii cu copilul în Germania doar pentru călătorii nu ptr schimbarea domiciliului. Eu sunt în Germania la munca de 2 luni ce pot face în privința asta sa pot aduce copilul în tara în România și ce pași sunt de urmat pentru a deschide o acțiune la divort
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 13:09, 15 Septembrie 2019
Martonze draga, deplasarea unui copil intr-o alta tara decat cea a locuintei sale obisnuite, fara acordul parintelui lasat in urma, este rapire!
Chestiunea va atarana de exprimarea ”lasat in urma”, caci tatal se afla tot in Germania!
Stimata doamna PS, sunt de acord cu penultima dumneavoastră postare, nu cu tonul sarcastic și atotsuficient din ultima.
Ce a făcut fosta soție a userului este o păcăleală inteligenta poate însă tot o păcăleală și contravine legii.
Nu am menționat trauma fata de copil, sa îl iei brusc din mediul familiar, fără explicații și sa îl duci într-un loc unde e străin, nu le vorbește nici limba.
Iar dacă în cazul de fata exista nuanțe și circumstanțe, cum corect le-a enumerat Martonze, când tragi linie rămâne tot răpire din punct de vedere legal. E momentul ca România să aibă o poziție mai ferma fata de rapirea de minori.
Separat de asta, ce s-a spus în ultimele postări e adevărat și ar trebui luat în considerație, respectiv partea sa zicem morala a povestii. Copilul e acum în tara în care are amândoi părinții și ne place sau nu calitatea vieții în Germania e superioara celei din România.
În plus, sa zicem ca se considera răpire și copilul este trimis înapoi în tara. Procedura va reprezenta alta trauma pentru el.
Lucrurile nu au fost corect făcute sau legal însă pentru copil va fi doar un rău urmat de un rău mai mare. Încercați să continuați cu jobul aici pentru a fi aproape de el, ajutați-l sa se acomodeze, sprijiniți mama ca pe viitor sa nu mai facă lucrurile pe ascuns.
Concentrați-vă pe copil și pe nevoile lui în acest moment în aceasta noua viata.
Apropo de trauma copilului, credeţi-mă că la fel e traumă când îl ia "părintele" apărut din neant după ani de absenţă , conform unui program standard pronunţat de un judecător. la fel i se schimbă mediul, prietenii, anturajul.
Din păcate în astfel de cazuri rezidenții trebuie educați sa facă acțiune de modificare e programului de legături dacă celalalt părinte dispare sa zicem un an. Iar judecătorii educați sa modifice programul în beneficiul copilului nu sa îl dea în bezna mintii.
Eu unul as face lege ca după 3 absente consecutive la programul de legături personale nerezidentul sa piardă programul inițial și automat, când începe sa se prezinte sa fie câteva ore sub supraveghere. Deși după mai mult de un an ar trebui decăzut din drepturi.
Deci ca să înțelegeți eu am venit la munca în Germania de 2 luni iar ea este în Germania de 1 an și jumătate. Și în tot acest timp cât ea a fost plecata majoritatea timpului copilul a petrecut cu mine. Ea a plecat în Germania după divorț și a venit de câteva ori în vacanta. Eu am stat cu copilul cel mai mult și când nu ea, nu are nici un sens sa vin aici și sa zic minciuni ca nu ma ajuta cu nimic. Copilul mi a zis ca nu vrea sa stea cu mama deoarece nu ii place acolo asta după ce a fost de 2 ori în vacanta la ea.

When a scris:

Din păcate în astfel de cazuri rezidenții trebuie educați sa facă acțiune de modificare e programului de legături dacă celalalt părinte dispare sa zicem un an. Iar judecătorii educați sa modifice programul în beneficiul copilului nu sa îl dea în bezna mintii.
Eu unul as face lege ca după 3 absente consecutive la programul de legături personale nerezidentul sa piardă programul inițial și automat, când începe sa se prezinte sa fie câteva ore sub supraveghere. Deși după mai mult de un an ar trebui decăzut din drepturi.


Alte discuții în legătură

Custodie comuna In urma unui divirt , printr-o tranzactie cel mic in varsta de 4 ani a ramas la mine (tata) iar fetita in varsta de 10 ani la mama.custodia este comuna. Am fos ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului minorului, în străinătate User2017 User2017 Buna seara! Din august 2017 locuiesc împreună cu băiatul meu, acum în vârstă de 8 ani, în Germania. In iulie, anul acesta, ii expira pașaportul si ... (vezi toată discuția)
Custodie minor Alexandrucls320 Alexandrucls320 Buna seara ....cu mult respect as dorii sa aflu daca se poate cateva informatii importante in care sunt implicat ....Sunt in proces cu ex concubina mea pentru ... (vezi toată discuția)