avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Șoferul vinovat a plecat de la locul accidentului ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Șoferul vinovat a plecat de la locul accidentului deși i-am spus că m-am lovit, iar polițistul nu a reținut decât fapta de vătămare corporală din culpă. Pot solicita extinderea urmăririi penale?

Bună seara!
Am fost implicat într-un accident rutier în urma căruia am suferit un mic TCC.

Imediat după accident, i-am spus persoanei vinovate de producerea accidentului să nu mute mașina deoarece m-am lovit și vreau să sun la 112 pentru a mi se acorda îngrijiri medicale.
Acesta nu a stat pe gânduri prea mult, s-a urcat în mașină si a plecat.

A 2-a zi cand m-am prezentat la sediul Serviciului Rutier, unde am completat declarația de tamponare(accident), am aflat de la agentul de poliție că a fost deschisdosar penal de vătămare corporală din culpă, nefiind reținută fapta de părăsire a locului accidentului, deoarece acesta i-a declarat că nu și-a dat seama că m-am lovit in urma accidentului
Ce mă sfătuiți să fac în acestă situație?

Știu că în prima fază cu documentele medicale trebuie să mă prezint la IML pentru eliberarea certificatului medico-legal, iar dacă mi se acordă cel puțin o zi de îngrijiri medicale, s-ar putea reține fapta de părăsire...

Faptul că acesta a părăsit locul accidentului va reieși din declarația mea, înregistrările video și martori(2 participanți la trafic).

Întrebarile mele sunt:
1. dacă eu în momentul depunerii plangerii la parchet pot solicita extinderea urmarii penale, pentru retinerea infractiunii de parasire a locului accidentului?
2.pot formula cerere de recuzare împotriva agentului rutier care nu a retinut fapta de părăsire a locului accidentului?

Vă multumesc
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 21:15, 22 Septembrie 2019
Aș avea să vă mai intreb ceva, dacă aveți timpul necesar să-mi răspundeți, vă rog.
Referitor la cererea de recuzare, se poate formula împotriva agentului care se ocupă de dosar? Cu aspectele menționate, tind să cred că e ceva ascuns/necurat la mijloc și mi-aș dori ca dosarul să fie instrumentat de un alt polițist.
În momentul de față, fără să depun plângere prealabilă, sunt parte din dosarul deschis pentru vătămare corporală? Am rugat politistul să consult dosarul, dar acestia mi-a refuzat acest lucru, motivând că fără plângere prealabilă, nu am nicio calitate în dosar.
Nu prea inteleg ce urmariti?indiferent ca a parasit sau nu locul accidentului eventualele daune le obtineti de la asiguratorul lui.Si daca nu aveti ceva zile de spitalizare si de concediu medical (parca 90 zile)nu cred ca obtineti nimic.Dosar pentru parasirea locului accidentului sigur o sa-i faca ramane de vazut solutia.
1. DA.

2. Sesizati parchetul din proximitate in ceea ce priveste atat procesul verbal (intocmit incorect) cat si neglijenta politisului ce a intocmit respectivul PV.

Mult succes !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima varvea@yahoo.com varvea@yahoo.com Bună ziua! Am fost implicat intr-un accident rutier în care am fost victima. Imediat dupa producerea accidentului l-am anuntat de pe cel vinovat de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! acum 2 saptamani am lovit un pieton cu masina (care ... Iza D Iza D Buna ziua! Acum 2 saptamani am lovit un pieton cu masina (care mi-a sarit in fata inainte de trecerea de pietoni, pe ploaie). Pietonul nu a dorit sa sunam la ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima andracristina andracristina Buna ziua, Ieri pe drumul pana acasa am oprit pe sosea pentru ca mergeau pe partea carosabila 3 fete, una dintre ele s-a intors si s-a urcat pe masina dupa ... (vezi toată discuția)