avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pot fi emise doua autorizatii de urbanism pe aceeasi ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pot fi emise doua autorizatii de urbanism pe aceeasi linie de hotar intre vecini?

M-am judecat in instanta civila cu vecinul. Revendicare teren acaparat, demolare de constructii si de imprejmuire neautorizate. Instanta a decis sa mi se retrocedeze 2 parcele de pamant si sa se demoleze constructiile, daca acesta nu o va face sa o efectuez eu pe cheltuiala lui. Mi s-a dat si o sentinta de aprobare de executare silita. Am contactat un executor care a luat de la instanta autorizatia de executare si am executat sentinta. Am demolat, am fost pus in posesie, s-au plantat tarusii si s-au granituit cele doua proprietati conform cu planurile topo aprobate de instanta, si de cartea funciara. Am luat autorizatie de construire imprejmuire de la Urbanism si am executat cu o firma autorizata. S-a receptionat lucrarea de catre urbanism si de catre IT in Constructii. Acum circa o luna am constatat ca vecinul construieste un gard de zid si beton incastrat in peretele comun al casei la o distanta de 12 cm de limita de proprietate trasata de executor . Intre timp el stersese limitele trasate de executor. In audienta arhitecta sef mi-a aratat ca i-a eliberat si acestuia autorizatie de constructie imprejmuire, motivand ca proprietarul face ce vrea pe terenul lui. Am depus plangere la Primar, la I.T in constructii si la Prefect. Astazi a venit de la Urbanism in control. Nu a contat ca s-a incalcat o hotarare definitiva a instantei cu punere in executare. Ca NC Civil la art 611 prevede ca distanta minima dintre orice constructie si hotarul proprietatii vecinului trebuie sa fie de minim 60 de cm. Ca acea constructie prin greutatea (leg.50 ) este un pericol;poate cadea la mine in curte la un seism. Mi s-a raspuns verbal ca oricine poate face ce vrea pe proprietatea lui si ca se pot emite doua autorizatii de construire imprejmuire una langa cealalta. Are Urbanismul dreptate, care este paragraful de lege? Daca nu, ce pot face? Plangere la parchet pentru infractiune si/sau proces la Contenciosul administrativ? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Este gardul o constructie? se supune condului civil art 612? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin ca construire fara autorizatie pe proprietatea mea. Am pus in executare sentinta definitiva cu executor. S-au delimitat proprietati ... (vezi toată discuția)
Sunt legale două autorizații de construire împrejmuire, una pe limita de hotar și alta la 12 cm, pe terenul vecinului? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin pana acum trei ani pentru tulburare de posesie, construire fara autorizare de cotete si gard de beton si zidarie pe terenul meu. Am ... (vezi toată discuția)
Constructie neautorizata? dvmanea dvmanea Este adevarat ca niste bare ridicate de-a lungul unui gard pot fi asimilate drept constructie neautorizata? (vezi toată discuția)