avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este gardul o constructie? Se supune condului civil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este gardul o constructie? Se supune condului civil art 612?

M-am judecat cu un vecin ca construire fara autorizatie pe proprietatea mea. Am pus in executare sentinta definitiva cu executor. S-au delimitat proprietati prin linie de hotar. L-am demolat pe cheltuiala lui conform sentintei. Am puat Autorizatie de constructie de la Urbanism si am construit si receptionat cu urbanismul constructia cu plan de arhitectura. La peste un an diferenta vecinul ia o autorizatie de la primarie de construire de imprejmuire si edifica la 10 cm distanta de linia de hotar langa gardul meu o constructie de caramida cu stalpi de beton si subfundare in temelia casei care este defapt un condominiu cu doua apartamente insiruite. Ubanismul spune ca gardul acesuia nu se supune Codului civil art 612 fiind o constructie ,,usoara,, Astazi au venit 3 experti unul desemnat de instanta si doi consilieri unul al „meu altul al vecinului. Pareau intelesi si incercau sa ma convinga ca gardul nu e constuctie si ca fiecare face ce vrea pe terenul lui. Gardul nesupunandu-se Codului civil si Legii 50. Ce sa inteleg ? Este sau nu delimitarea gard constructie? Daca nu este de se cere propiect , autorizatie de constructie si receptie la Urbanism si la Autoritatea de sat in constructii, care prin prefect s-a constituit parte pentru anularea autorizatiei si demolarea ei? Va mutumesc.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 18:32, 2 Aprilie 2021
Bineinteles ca un gard din beton este constructie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt legale două autorizații de construire împrejmuire, una pe limita de hotar și alta la 12 cm, pe terenul vecinului? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin pana acum trei ani pentru tulburare de posesie, construire fara autorizare de cotete si gard de beton si zidarie pe terenul meu. Am ... (vezi toată discuția)
Pot fi emise doua autorizatii de urbanism pe aceeasi linie de hotar intre vecini? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat in instanta civila cu vecinul. Revendicare teren acaparat, demolare de constructii si de imprejmuire neautorizate. Instanta a decis sa mi se ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor intre proprietati 040779 040779 Buna. In anul 2004 am facut un gard despartitor intre mine si vecinul meu. Acest gard este facut pe proprietatea mea si vecinul a sesizat primaria in legatura ... (vezi toată discuția)