avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA subcontracteaza la alt PFA - Taxe?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA subcontracteaza la alt PFA - Taxe?

PFA 1 din domeniul constructiilor semneaza un contract cu o firma pentru suma de 20000 lei.
PFA 1 subcontracteaza la PFA 2 pentru aceeasi lucrare pentru suma de 10000 lei.
Ambele PFA-uri neplatitoare de TVA.
Intrebarea este, cum se impart taxele si impozitul catre stat intre cele doua PFA-uri? Mai concret, pentru ce suma trebuie sa plateasca taxe si impozit fiecare dintre cele doua PFA-uri?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:11, 23 Decembrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru pfa 1 venitul incasat este 20000 lei si cheltuiala este 10000 lei care vine din factura si chitanta de la pfa 2. Impozitul de 10% se aplica la venitul net adica venitul incasat 20000 lei - cheltuiala 10000 lei.
Subcontractarea inseamna ca pfa 2 presteaza niste servicii conform contratului de prestari servicii si care trebuie detaliate clar, a raportului de actvitate intermediar sau la finalizarea lucrarilor din contract (deviz de lucrari si de materiale), factura si chitanta intermediara sau finala sau extras de cont daca plata se face prin cont bancar al pfa.
Pentru pfa 2 venitul incasat este 10000 lei si cheltuiala este totalul din devizul de lucrari si de materiale.
Am trecut aici asa succint, adica pe langa tot ce este legat de contractul cu firma pentru suma de 20000 lei din exemplul dumneavoastra, fiecare pfa va mai avea si alte venituri si cheltuieli din alte lucrari proprii care se adaga corespunzator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2019
george-neagu, moderator
Mulțumesc pentru răspuns!
Ca o concluzie, făcând abstracție de celelalte cheltuieli, ambele PFA vor plăti impozit pentru 10000 lei fiecare.
Buna ziua,
Am situatia in care 2 PFA-uri sunt cu impozitare la norma de venit, neplatitoare de TVA (rude gr.I) si vor sa faca subcontractare la o lucrare de constructii.
In cazul asta, este avantajos sa fie folosita subcontractarea?
Multumesc!
Nu la impozitare la norma de venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire - incasare avans de la clienti persoane fizice iuliandrv iuliandrv Buna ziua ! Va rog sa ma luminati si pe mine in urmatoarea problema : o societate microintreprindere (neplatitoare de TVA) incaseaza in avans contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Achizitie materiale si refacturare clientului suciu_diana suciu_diana Buna ziua, un PFA cod CAEN 4321 - proiectare si instalatii electrice - efectueaza lucrari pentru clienti in urmatorul mod: achizitioneaza toate materialele ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa prestari servicii andrea2014 andrea2014 Buna,va deranjez cu o intrebare.Sotul meu doreste sa colaboreze legal,un fel de subcontractor cu o firma din Franta.Activitatea propriu-zisa ar fi de prestari ... (vezi toată discuția)