avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

In urma decesului unuia din parinti am deschis dosar de succesiune la motariat pentru un imobil, avand ca urmasi implicati pe sora mea, pe mine si pe parintele supravietuitor.
Intrucat va mai fi un imobil supus unei succesiuni viitoare, s-a convenit ca imobilul supus succesiunii actuale sa-mi revina mie, iar celalalt surorii mele.
Ce ar trebui facut pentru ca imobilul din dezbaterea de acum sa-mi revina mie, cu dreptul de folosinta pentru parintele supravietuitor?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:16, 18 Septembrie 2019
Finalizati procedura succesorala, obțineți certificatul de mostenitor, întocmiti documentația cadastrala și ulterior incheiati cu mama si sora un contract de donație cu drept de uzufruct viager pentru mama, prin care dansele va doneaza cotele lor din imobil, intregindu-va astfel dreptul de proprietate.
Pentru celalalt bun, trebuie să vă prezentați la acelasi birou notarial si sa solicitați un supliment la certificatul de mostenitor inițial. Apoi urmați aceiași pași de mai sus. Mama si dvs donati surorii.
Buna ziua,
nu exista notiunea de ”succesiune viitoare” !!
Daca mai exista un imobil de ce nu-l aduceti acum la succesiune ???
Succesiunea se deschide prin moarte.
Atat timp cat omul traieste nu se poate vorbi de succesiune si nici de succesiune viitoare.,
Imobilul din dezbaterea de acum se va imparti in cotele legale intre toti mostenitorii.
Daca doriti ca acesta sa va revina dvs. in integralitate, fie despagubiti pe ceilalti cu o suma de bani, numita sulta, echivalenta cu cotele legale ce le revin, fie ceilalti co-mostenitori, dau declaratie de renuntare la succesiune.
Declaratia de renuntare la succesiune este pur si simplu si neafectata de nicio conditie; renuntarea este si pentru viitor si nu se mai poate reveni, ulterior, asupra deciziei de renuntare la succesiune.
Imobilul care nu este adus acum in succesiune este in proprietatea mamei parintelui decedat, decedata si ea, dar nu s-a dezbatut niciodata succesiunea. Intelegerea este ca acel imobil sa revina surorii mele, atunci cand va intra in dezbatere.
Puteti dezbate succesiunea și numai pe o parte din bunuri.
Cand veti obtine acte de proprietate pentru celelalte imobile de la bunici, puteti oricand sa solicitați un supliment la certificatul de mostenitor inițial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum îi pot dona surorii mele jumătatea mea de moștenire de la părinți? Ionuț Cosmin Ionuț Cosmin Buna ziua. Cum pot dona surorii mele jumatatea mea de mostenire de la parinti? Mentionez ca doar unul dintre ei a decedat. Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Succesiune olympya olympya Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: tata si mama detin un imobil pe numele la amandoi.Tatal meu a decedat anul acesta,iar sora mea vrea sa dezbatem ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)