avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua contracte la aceeasi societate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua contracte la aceeasi societate

pot avea 2(doua) contracte de munca la aceeasi societate cu functii diferite? Este adevarat ca nu preia ReviSal-ul CNP-ul pentru amandoua contractele?? Imi puteti da articolul si legea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:53, 17 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, mai puteti incheia un c.i.m. cu un acelasi angajator chiar daca mai aveti un c.i.m. cu norma intreaga/ cu timp partial.

2. Versiunea actuala permite inregistrarea a doua c.i.m. pentru acelasi salariat.

Pentru a adăuga, unui salariat,un al doilea contract se vor urma urmatorii pasi :
- se intra in sectiunea contracte / inregistrare contract
- click pe numele salariatului si apoi continuare
- se deschide pagina corespunzatoare datelor de inregistrare c.i.m.
- dupa introducerea tuturor datelor se salveaza si se transmite/depune fisierul la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca Niculescu_Adrian Niculescu_Adrian O persoana angajata cu Contract individual de munca cu norma intreaga la un angajator mai poate beneficia de un contract individual de munca cu timp partial ... (vezi toată discuția)
2 contracte de munca grigore.damianov grigore.damianov o profesoara, are contract de munca la un liceu. si a mai incheiat un contract de munca la o asociatie de proprietari, este legal (vezi toată discuția)
Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)