avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un sot in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un sot in strainatate

Buna ziua. In situatia unui divort in care sotul e in strainatate, dar amandoua partile vor sa divorteze, amiabil, culpa comuna, in Romania la instanta ultimului domiciliu comun, care e procedura? Sotia este in tara, dar sotul este in Norvegia. El e de acord cu divortul, dar e departe de ambasada/consulat ca sa faca procura pentru a-l reprezenta cineva. Poate sotia sa introduca cerere de divort si sa se judece cu sot cu adresa in strainatate?
Cel mai recent răspuns: nyusziful , utilizator 14:51, 19 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca să nu vă complicați și dacă spuneți că este departe de Ambasadă, introduceți dvs cererea de divorț, solicitând desfacerea căsătoriei din culpă comună, îi indicați adresa lui din străinătate, el va formula întâmpinare arătând că este de acord cu divorțul și se va judeca în lipsa pârâtului.
Contractați servicii avocațiale și avocatul pe care-l alegeți ( din lista consultanților de pe site sau din recomandări) se va ocupa de tot!
Vă mulțumesc. Și atunci eu ar trebui să mă prezint in instanță? Sau daca voi avea avocat, se poate prezenta acesta în locul meu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă sunteți în țară, trebuie să vă presentați și dvs, altminteri cererea va fi respinsă ca nesusținută!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi bine sa angajeze sotul avocat ca sa se ocupe de caz si sa deschida el divortul sau sa se gaseasca o alta modalitate.
Pentru a se vedea cum sa se procedeze trebuie discutat cu avocatul de caz pentru a lua decizia concreta.
Multumesc tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate obtine divortul atunci cand una din parti nu se afla in tara? maryradu maryradu Buna seara, va rog frumos sa imi spune-ti si mie ce trebuie sa fac sa obtin divortul de sotul meu tinand cont ca in momentul de fata nu se afla pe Teritoriul ... (vezi toată discuția)
Divort Marian_sever Marian_sever Buna eu si fosta sotie am depus o cerere de divort in Romania la un notar public pentru ca divortl va fii pe cale amiabila tin sa precizez ca locuim in ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord in lipsa unuia dintre soti Justitiarul711 Justitiarul711 Un cuplu doreste sa divorteze de comun acord. Nu au copii si nici avere impreuna. Problema este ca sotia se afla in strainatate, e la munca si nu are notar ori ... (vezi toată discuția)